Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Πλήθος κόσμου στην προεκλογική συγκέντρωση στο Μπουρνάζι


Πολύ μαζική η συμμετοχή στην προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟ Μπουρναζίου του ΚΚΕ στην παλιά πλατεία Μπουρναζίου.
Στη συγκέντρωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Νίκη Χρονοπούλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, ως κεντρικός ομιλητής, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«... Σήμερα είναι η 9η Μάη. Σαν σήμερα πριν 74 χρόνια οι ηττημένοι στρατάρχες του Χίτλερ υπογράφουν με χέρια που ακόμα είναι βαμμένα με αίμα την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Σαν σήμερα που καρφώθηκε μέσα στην καρδιά της φασιστικής Γερμανίας η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. Σήμερα γιορτάζουμε τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών που στην Ελλάδα κόστισε χιλιάδες νεκρούς και ήρωες, χιλιάδες τραυματίες και σακατεμένους που πολέμησαν μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ. Δεν γιορτάζουμε τη "Μέρα της ΕΕ" γιατί αυτή βραβεύει τα Ες-Ες και βγάζει παράνομα τα κομμουνιστικά κόμματα και σύμβολα στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στη Λετονία, στην Εσθονία, στη Λιθουανία. Αυτές είναι οι ιδρυτικές της αξίες.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι και όσες το βράδυ των εκλογών θέλουν να έχει γκρεμιστεί η Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί ειδικά σε αυτό το θέμα της Χρυσής Αυγής έχουν όλοι λερωμένη τη φωλιά τους. Και η ΕΕ και η κυβέρνηση και η ΝΔ και ο Παχατουρίδης.


Σήμερα που κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα και αυτός που πιάστηκε με το μαχαίρι στα χέρια έχει μεγάλη σημασία να βγουν συμπεράσματα για το ρόλο της ΕΕ που κάνει ένα λυσσαλέο αγώνα για να πείσει ότι ο φασισμός είναι ταυτόσημος με τον κομμουνισμό. Αυτό δεν εκτρέφει την αντίδραση και το φασισμό; Ή μήπως δεν τον εκτρέφει η συμμετοχή της ΕΕ σε 24 επεμβάσεις που δημιούργησε τεράστια κύματα προσφύγων;
Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού γιατί είναι το μόνο Κόμμα που προειδοποίησε για την ΕΕ, όταν τα άλλα κόμματα έλεγαν ότι "θα τρώμε με χρυσά κουτάλια". Η ΕΕ ήταν και παραμένει συνασπισμός των μονοπωλίων. Είναι βασικός υπεύθυνος για τη φτώχεια, την ανεργία, είναι κέντρο φασισμού, αντίδρασης, πολέμων. Δεν αλλάζει, ούτε διορθώνεται. Μπορεί μόνο να ανατραπεί με την πάλη των λαών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εκκολάπτουν και οι δύο το αυγό του φιδιού, σέρνεται για 4 χρόνια η δίκη, υπάρχουν πλέον ολόκληρα άλμπουμ από φωτογραφίες που ήταν μαζί σε παρελάσεις, βραχονησίδες, δεξιώσεις, εκκλησίες. Τα περί προοδευτικού και αντιφασιστικού μετώπου είναι τρίχες κατσαρές που λένε αυτοί που συγκυβέρνησαν 4 χρόνια με την ακροδεξιά.
Στο Περιστέρι οι φασίστες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής βρήκαν θαλπωρή μέσα στο ψηφοδέλτιο του Παχατουρίδη για να συνεχίσουν το εγκληματικό, ρατσιστικό τους ρεσιτάλ ενάντια σε πρόσφυγες, κατατρεγμένους και μετανάστες, την ίδια ώρα που έκαναν πλάτες στα αντιλαϊκά μέτρα. Σε αυτό το ψηφοδέλτιο ήταν υποψήφιος πριν κάποια χρόνια ο κλαψιάρης Μπούκουρας, πρώην βουλευτής Κορινθίας των φασιστών.

Πριν 3 μήνες ο Παχατουρίδης φωτογραφιζόταν στον αγιασμό του Κολυμβητηρίου στο Λόφο Αξιωματικών δίπλα στον υπόδικο Γερμενή της Χρυσής Αυγής. Η διοίκηση δίνει χώρους και αίθουσες και σε άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, ενώ υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για καμία παραχώρηση χώρων. Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που μαγαρίζει την ιστορία μας και βρωμίζει τις γειτονιές μας, δεν θα απομονωθεί μόνο από μία δημοτική αρχή, αλλά κυρίως από το λαό με όλους τους τρόπους που αυτός ξέρει και έχει δοκιμάσει στο παρελθόν. Θα αντιμετωπιστεί ως κομμάτι του συστήματος γιατί αυτό υπηρετεί (...)».