Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Μαζική συγκέντρωση στη Νέα Ζωή


Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές του Περιστερίου με μία πολύ μαζική εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΟ της Νέας Ζωής.
Στη συγκέντρωση έκανε σύντομο χαιρετισμό ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και παρευρέθηκε ο Δημήτρης Ψαρράς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «...Στις μέρες που απομένουν δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Για να φτάσει παντού η διακήρυξή μας, η φωνή μας, τα ψηφοδέλτιά μας. Απευθυνόμαστε στο Περιστέρι των εργαζόμενων, των ανέργων, των ανθρώπων του μόχθου στα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες, των μεταναστών, των γυναικών και της νεολαίας. Στο Περιστέρι των αγώνων και της προσφυγιάς, σε όλους αυτούς που δεν χωράνε στη φυλακή της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής της κάθε κυβέρνησης.

Δυναμώστε το ΚΚΕ γιατί είπε την αλήθεια, για να τιμωρήσουμε τους ενόχους, γιατί δεν συμβιβάστηκε παρά το όποιο εκλογικό κόστος, γιατί έχει συνέπεια, γιατί πάλεψε ενάντια στο φασισμό την ώρα που οι άλλοι χαριεντίζονταν. ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" σε όλες τις κάλπες. Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας πήρανε, γιατί πρέπει να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην ΕΕ της οποίας οι κατευθύνσεις εξειδικεύονται από την κάθε κυβέρνηση και εφαρμόζονται από τους δήμους και τις Περιφέρειες.
Σήμερα κρίνεται αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δοκιμασμένο δρόμο ή αν θα πάμε αλλιώς με στόχο να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες. Εδώ δεν χωράνε συγγενείς, γνωστοί και φίλοι που μπορεί να έχει ο καθένας σε διάφορα δημοτικά ψηφοδέλτια. Ο λαός μας χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί μόνο έτσι θα εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, θα αποσπάσουμε κατακτήσεις και θα επιστρέψει η αισιοδοξία (...)

Ταυτόχρονα σας προειδοποιούμε. Θα μεγαλώσει ο σκυλοκαυγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρω από υπαρκτές και ανύπαρκτες διαφορές. Συμφωνία Πρεσπών λέγεται; Θα τσακώνονται ενώ και οι 2 συμφωνούν με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. "NOVARTIS" λέγεται; Θα τσακώνονται ενώ και οι 2 συμφωνούν με το μεγάλο σκάνδαλο που είναι η υποχρηματοδότηση της Υγείας και το φάρμακο να είναι εμπόρευμα. Πολάκης και Κυμπουρόλοπουλος λέγεται; Θα τσακώνονται ενώ τα κόμματα που υπηρετούν και οι 2 πετσοκόβουν κατά 900 εκατομμύρια ευρώ κατά έτος τα κονδύλια για την Πρόνοια, κόβουν επιδόματα ή δικαιούχους, συμφωνούν με το αίσχος των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, το σφαγείο των ΚΕΠΑ. Βενεζουέλα λέγεται; Θα τσακώνονται ενώ και οι 2 συμφωνούν με το πραξικόπημα των ΗΠΑ και τους στόχους του αχυράνθρωπου Γκουαϊδό, ενώ και οι 2 αρνούνται το δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει τη μοίρα του (...)

Γίνεται επίσης μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αποπολιτικοποίησης των δημοτικών εκλογών. Τάχα στην Τοπική Διοίκηση δεν συγκρούονται πολιτικές, τάχα δεν συγκρούονται σχέδια. Αρκεί να αγαπάς την πόλη σου. Και έχουμε πήξει στην κοροϊδία γιατί εμφανίζονται πολλοί εραστές της πόλης, κάποιοι μάλιστα με ευφάνταστα ονόματα. Πάνω - κάτω λένε το εξής: Είσαι ΝΔ; Έλα μαζί μας. Δεν είσαι ΝΔ; Δεν πειράζει, είμαστε ανεξάρτητοι. Και ούτω καθεξής. Όλοι στο μαντρί για να διαχειριστούμε εμείς για σας τη μετεκλογική βαρβαρότητα που τα κόμματα μας έφτιαξαν.

Ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι και αυτοδιοικητικοί δεν υπάρχουν. Όλοι τους έχουν αναφορές σε κόμματα, μα πάνω απ' όλα σε πολιτικές. Όλοι τους είναι με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με τον "Κλεισθένη". Όλοι τους στηρίζουν τα επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούνται. Στηρίζουν την ανταποδοτικότητα που φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες. Όλοι τους είναι με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας, να πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους».