Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Έκθεση φωτογραφίας του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου


        
Στις 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου με θέμα : «28ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου :ΜΝΗΜΕΣ-Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΖΩΗΣ 1968-2019».Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γνωστοποιηθεί σε ένα ευρύ κοινό και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η επιτακτική ανάγκη ανέγερσης νέου κτηρίου για το 28ο Δημοτικό, το οποίο θα καλύπτει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας. Το υπάρχον σχολείο λειτουργεί 51 χρόνια σε ένα κτήριο που δεν καλύπτει εδώ και αρκετό καιρό στοιχειώδεις εκπαιδευτικές ανάγκες. 



     Σε σύντομη τοποθέτηση της γραμματέως του Συλλόγου Γονέων Ρούσση Ρεβέκκας, υποψήφιας δημοτικής Συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τονίσθηκε ότι η σχολική υποδομή, το μέγεθος του σχολείου, η αρχιτεκτονική του δεν είναι μόνο τεχνικό ζήτημα. Αφορά τις συνθήκες μέσα στις οποίες γίνεται η μαθησιακή και διαπαιδαγωγική διαδικασία. Ένα σύγχρονο σχολείο που θα δημιουργεί θετικά συναισθήματα στο παιδί, θα το προδιαθέτει θετικά και για τη διαδικασία της μάθησης.





 Η ομιλία έκλεισε  λέγοντας ότι Σύλλογος Γονέων και οι γονείς  θα συνεχίσουν να διεκδικούν ένα  σχολείο, που θα είναι ταυτόχρονα δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο και ασφαλές και που θα προετοιμάζει πολίτες με κρητική σκέψη, με αγάπη για την γνώση και τον άνθρωπο.





    Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Σιδέρης, εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος και του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου.