Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς


Περιοδείες και στους 15 βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς του Δήμου Περιστερίου, πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Γιώργο Σιδέρη, υποψήφιο Δήμαρχο Περιστερίου. Έγινε πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους.
Ο Γιώργος Σιδέρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, πρέπει να σκεφτείτε καλά. Ποιος φταίει που κάθε χρόνο απορρίπτονται δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις γονέων, την ώρα που πάρα πολλοί βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί και λοιπό προσωπικό μένουν άνεργοι. Στο Περιστέρι, μόνο φέτος, αυτά τα παιδιά είναι 265 και μιλάμε μόνο για αυτούς που είχαν κάνει αίτηση, αφού πολλοί γονείς δεν κάνουν λόγω σίγουρης απόρριψης ή του υψηλού κόστους των τροφείων. Έτσι, οι γονείς είτε σπρώχνονται προς τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς είτε τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι με ότι σημαίνει αυτό για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη.
Ποιος φταίει για το πρόβλημα της κτιριακής υποδομής των σταθμών; 3 από τους 15 στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια ενώ αρκετοί δεν πληρούν όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου σταθμού, είναι σε πολύ κακή κτιριακή κατάσταση.
Κυρίως, σκεφτείτε ποιος φταίει για το αίσχος της εργασίας με ελαστικές σχέσεις. Σε αυτά, συμφωνούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού αυτοί μας έφτασαν μέχρι εδώ υλοποιώντας κατά γράμμα της οδηγίες της ΕΕ.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Διοίκηση κρατά σταθερά ψηλά τα τροφεία. Μόλις τον περασμένο μήνα, εν' όψει εκλογών, ενώ μπορούσε να το κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΟΠΑΑΠ μια μικρή μείωση σε ορισμένες κατηγορίες. Αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε σελίδα. Να σκεφτούμε γιατί εκεί που υπάρχουν κομμουνιστές δήμαρχοι δεν έμεινε ούτε ένα παιδί έξω από παιδικό σταθμό και μάλιστα με προϋπολογισμούς πολύ μικρότερους από ότι στο Περιστέρι. Να παλέψουμε για να διασφαλιστεί με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις η διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια για όλα τα παιδιά, για έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΑμεΑ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών, για μονιμοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις».