Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Λόφος Αξιωματικών - Συνεχίζονται οι μαζικές συγκεντρώσεις στις γειτονιές


Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές του Περιστερίου, με μία ακόμα πολύ μαζική εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΟ Λόφου Αξιωματικών.

Στη συγκέντρωση έκανε σύντομο χαιρετισμό ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου, ως κεντρικός ομιλητής, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σκεφτείτε από την ίδια σας την πείρα, ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Το ίδιο λέγαμε επί πολλές δεκαετίες για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Φαινόταν αδιανόητο να συγκυβερνήσουν οι δύο αντίπαλοι τριών δεκαετιών. Έγινε δυνατό όμως, ακριβώς γιατί η στρατηγική τους είναι κοινή. Μαζί ψήφισαν δύο μνημόνια και φόρτωσαν την κρίση στις πλάτες του λαού. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαιώνει και η πείρα της "πρώτη φορά αριστερής διακυβέρνησης". Τι είναι αυτό που έκανε τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακότερος των μνημονιακών; Και μάλιστα πουλώντας παραμύθι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των προηγούμενων. Από το "θα σκίσω το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο", σε 3ο μνημόνιο, από το "Go back κυρία Μέρκελ" σε ταξιδάκια, αγκαλιές και στήριξη της Μέρκελ, από το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, στο ΝΑΙ σε μια βάρβαρη συμφωνία.
Ισχυρό λοιπόν ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού για να κοπεί ο αέρας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και να μην επιτρέψουμε άλλο να μας διαλύσει η λογική του λιγότερο κακού, γιατί πάντα είναι κακό και πάντα μεγαλύτερο. Γιατί και οι 2 μας φόρτωσαν με 3 μνημόνια, με 700 εφαρμοστικούς νόμους, γιατί συμφωνούν στα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060, γιατί προσκυνούν το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και άλλους γνωστούς βαρβάρους, χασάπηδες που ματοκυλάνε τους λαούς και την ώρα που μιλάμε, για άλλη μια φορά σφαγιάζουν το λαό της Παλαιστίνης. Σε αυτά είναι φωτοτυπία, καρμπόν.(...)

Σήμερα, οι δήμοι έχουν αλλάξει από ότι ήταν τη δεκαετία του '70 και του '80. Είναι πιο σφιχτό το πλαίσιο λειτουργίας τους. "Καποδίστριας", "Καλλικράτης", "Κλεισθένης", δεν είναι νόμοι που αφορούν το πώς θα ενωθεί η μία περιοχή με την άλλη, δεν αφορούν το εκλογικό σύστημα. Είναι ακόμα πιο αντιδραστική αλλαγή, του έτσι κι αλλιώς αντιδραστικού χαρακτήρα των δήμων. Η πείρα των τελευταίων χρόνων έδειξε πιο καθαρά ότι η Τοπική Διοίκηση έχει μετατραπεί σε "όργανο" υλοποίησης την αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, δεμένο στις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Οι δήμοι πλέον έχουν σαν βασικό τους στόχο να προωθούν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, να φορολεηλατούν και να φοροληστεύουν, να ενσωματώνουν με διάφορους θεσμούς και με τρελά εκατομμύρια σε ΜΚΟ και άλλα πάρτι. Αυτός είναι ο "Κλεισθένης" που όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στη Βουλή. (...)
Έχει ξεχάσει κανείς ότι ο Παχατουρίδης ήταν να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά τον μάζεψε πίσω η ΝΔ για να δώσει μετά το χρίσμα στον Πατούλη; Έχει ξεχάσει κανείς ότι στις εμφανίσεις του Παχατουρίδη ακολουθούν πάντα καμιά 20αριά υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και 3-4 από το ΠΑΣΟΚ; Έχει ξεχάσει ότι στην προεκλογική συγκέντρωσή του, έδωσε το "παρών" και ο Σγουρός και ο Πατούλης; Ότι στις προηγούμενες εκλογές πανηγύριζε ο Σαμαράς μετά τα αποτελέσματα; Ή μήπως μπορεί να ξεχάσει ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κολλητός του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, πως ήταν πρόεδρος του Ταμείου των Επικουρικών Συντάξεων, που και αυτός υπέγραψε να μειωθούν κατά 80%; Πως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση φωτογραφιζόταν μαζί με τον ανεκδιήγητο Κουρουμπλή, που λίγο μετά μοστράριζε με τον φασιστόπαπα χρυσαυγίτη Αμβρόσιο; Ή μήπως να ξεχάσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες, κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση αυτής της παράταξης ήταν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο άλλος ανεκδιήγητος Σκουρλέτης, μαζί με άλλους τέσσερις από το Υπουργικό Συμβούλιο; Ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" και για να τους τιμωρήσουμε...».