Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Μαζική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλ. Γιαννάκου




Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές του Περιστερίου, με μία ακόμα πολύ μαζική εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι ΚΟ Ανθούπολης και Κηπούπολης στην πλ. Γιαννάκου.
Στη συγκέντρωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, ως κεντρικός ομιλητής, μεταξύ άλλων ανέφερε: «...Όσο και να προσπαθούν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης να πουλήσουν στο λαό τα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα τους, ο λαός ξέρει πως όποιος κι αν είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, αυτός θα συνεχίζει να πληρώνει. Θα συνεχίσει να ματώνει για να πιάνονται οι στόχοι και τα πλεονάσματα και να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις, δηλαδή να στηρίζονται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και η κερδοφορία τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για 4 χρόνια το λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, αφού δέσμευσε ως το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική "σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1".

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και μικρό παιδί ξέρει ότι θα χρησιμεύσουν ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Τσεκούρωμα συντάξεων, φοροληστεία, λεηλασία του εισοδήματος.
Θυμηθείτε όλα τα Ζάππεια. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3 και η ζωή μας πάει προς το χειρότερο. Αυτά όμως τα μέτρα δείχνουν και κάτι ακόμα. Ότι φοβούνται το λαό που αγωνίζεται. Γιατί οι συνταξιούχοι έλιωσαν τα παπούτσια τους για να ξανακερδίσουν 13η και 14η σύνταξη. Και καλά θα κάνουν και θα πάρουν αυτό το επίδομα που με θράσος το βαφτίζει η κυβέρνηση 13η σύνταξη. Αλλά αν έστω και ένας κυβερνητικός νομίζει ότι έστω και ένας άνθρωπος θα τους πει και ευχαριστώ που δίνει ό,τι περίσσεψε από το δείπνο στα κότερα των επιχειρηματιών, τότε είναι βαθιά γελασμένος. Αν ήθελαν πραγματικά να ανακουφίσουν τον κόσμο, το ΚΚΕ τους έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή. Γιατί δεν καταργούν τον ΕΝΦΙΑ; Γιατί δεν καταργούν τον ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης; Γιατί δεν νομοθετούν αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί; Γιατί δεν απαγορεύουν τους πλειστηριασμούς; Αν θέλανε να στηρίξουν τους αδύνατους θα το έκαναν. Δεν τους εμπόδισε κανένας. (...)

Μα "οι δήμοι είναι για την καθημερινότητα;" θα πει κάποιος.Τι συνθέτει όμως τη λεγόμενη καθημερινότητα; Δεν τη συνθέτει ο μισθός, η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, η ανεργία, η εργασιακή ανασφάλεια, η υποβάθμιση περιοχών, η ενεργειακή φτώχεια, η εμπορευματοποίηση των πάντων, η φοροληστεία, οι ελλείψεις υποδομών σε ζητήματα που αφορούν την προστασία της ζωής του λαού;
Ποιος είναι ο χαρακτήρας όμως αυτών των προβλημάτων; Είναι αποτελέσματα ανικανότητας, κακής διαχείρισης, αδιαφορίας; Κάπου - κάπου είναι και τέτοια, αλλά κυρίως η ανικανότητα και η αδιαφορία κυβερνήσεων και τοπικών αρχόντων είναι επιλεκτική. Όταν πρόκειται για την υλοποίηση πολιτικών που συμφέρουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι ικανότατοι. Φαστ τρακ διαδικασίες όταν είναι για χρηματοδότηση ιδιοκτητών ΠΑΕ. Κωλυσιεργίες και γραφειοκρατία όταν πρόκειται για κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Γιατί; Γιατί το αντιπλημμυρικό δεν φαίνεται, δεν είναι ανταποδοτικό, δεν είναι διόδια, δεν έχει κορδέλες να κόψεις. 200.000 ευρώ όμως τσακ-μπαμ όταν πρόκειται για το νερό και το ρεύμα του γηπέδου του Ατρομήτου που χρησιμοποιείται μόνο από την ΠΑΕ και θα το πληρώνει ο περιστεριώτικος λαός. Την ίδια ώρα τα αθλητικά σωματεία στριμώχνονται σε γήπεδα που δεν έχουν τα στοιχειώδη.

Άλλωστε τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια, κάθε προϋπολογισμός δήμου ή Περιφέρειας, κάθε Τεχνικό Πρόγραμμα, καταρτίζεται με συγκεκριμένες κατευθύνσεις που στέλνονται με εγκυκλίους και Υπουργικές Αποφάσεις προς τους δήμους και τις Περιφέρειες (...)
Χρειάζεται λοιπόν σύγκρουση με αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο. Δήμαρχος και δημοτική αρχή που δεν τα βάζει με την Περιφέρεια, με την κυβέρνηση όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του λαού του δήμου του, λέει ψέματα, θα σας κατσικωθεί στο σβέρκο, θα σας κοροϊδέψει και θα είναι συνένοχος στη βαρβαρότητα. Στις εκλογές, λοιπόν, κρατήστε καλά και ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο. Στις δημοτικές και στην Περιφέρεια ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με το γαρίφαλο. Αυτό θα κάνει την πραγματική διαφορά»