Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Περιοδεία στο Γκαράζ και τις Υπηρεσίες Πρασίνου του Δήμου Περιστερίου

 

Περιοδεία στο Γκαράζ και τις Υπηρεσίες Πρασίνου του Δήμου Περιστερίου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Σιδέρη, υποψήφιο βουλευτή στο Δυτικό Τομέα και δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου.

Ο Γιώργος Σιδέρης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το δίλημμα στις εκλογές δεν είναι Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη, ούτε Τσίπρας ή σταθερότητα αλλά αδύναμη κυβέρνηση με ισχυρό ΚΚΕ ή δυνατή κυβέρνηση που θα συνεχίσει με την ίδια και μεγαλύτερη σφοδρότητα την επίθεση. Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ έχουν πείρα και μπορούν να καταλάβουν ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν περισσότερα κοινά από ό,τι διαφορές. Οι συγκλίσεις τους αυτές φαίνονται στα μεγάλα θέματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου Ρωσίας - ΝΑΤΟ και της εμπλοκής της χώρας σε αυτόν, της Ενέργειας, στα ζητήματα της ακρίβειας, της Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Μαζί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κατόρθωσαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ να είναι πρωταθλητές σε εργοδοτικά εγκλήματα με εκατοντάδες σακατεμένους και νεκρούς εργάτες γιατί η Πρόληψη και η Υγεία κοστίζουν για το κράτος, την ΕΕ και τους δήμους. Μαζί ξήλωσαν τον θεσμό των ΒΑΕ, διέλυσαν την Κοινωνική Ασφάλιση, αύξησαν την εντατικοποίηση της εργασίας, άφησαν απροστάτευτους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς μέσα στην πανδημία και μετά. Όλοι μαζί διεύρυναν τον άθλιο θεσμό των ελαστικά εργαζομένων με συμβάσεις λίγων μηνών, ανθρώπων που προσφέρουν διαρκείς και ζωτικές υπηρεσίες και τους οποίους αρνούνται να νομιμοποιήσουν.

Ως εδώ. Στα δυτικά προάστια το ΚΚΕ μπορεί να πάρει διψήφια ποσοστά, πάνω από 10% και αυτό θα είναι ένα πραγματικό στήριγμα για τους εργαζόμενους γιατί θα ξέρουν ότι θα παλέψουν από καλύτερες θέσεις, θα υπάρχουν περισσότεροι βουλευτές που θα αγωνιστούν μαζί τους, θα δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης. ΚΚΕ γιατί έχει πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης με κριτήριο τις ανάγκες του λαού, που λέει ότι ο λαός μας σήμερα μπορεί να ζήσει καλύτερα με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με εργατική εξουσία».