Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Πέφτουν τα παράθυρα μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος! Τα αποτελέσματα της στέγασης 11ου Λυκείου -14ου Γυμνασίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

11ου Λυκείου Περιστερίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Επανερχόμαστε με την ανακοίνωση μας, υπενθυμίζοντας την προχειρότητα που υπέδειξαν, ΔΔΕ Γ Αθήνας, Δήμος Περιστερίου και όσοι στήριξαν με την υπογραφή τους (Διευθύνσεις σχολικών μονάδων 14ου Γυμνασίου & 11ου ΓΕΛ), την ψήφο τους (Δημοτικοί Σύμβουλοι), για την ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ των παραπάνω σχολείων.  


Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, κατά την ώρα του μαθήματος της Βιολογίας, στο τμήμα Β2 του Λυκείου ξαφνικά έπεσε ολόκληρο το εσωτερικό παράθυρο πάνω στο θρανίο  των μαθητών! Ευτυχώς, οι δύο μαθητές εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στον πίνακα για την παρουσίαση της εργασίας τους κι έτσι γλίτωσαν... Αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος τους. 

Στη συνέχεια, πραγματικά σοκαρισμένοι οι μαθητές του τμήματος και η καθηγήτρια πήγαν στη Διευθύντρια, κυρία Θανασιά, για να καταγγείλουν το γεγονός και να αιτηθούν -όπως δικαιούνται- συνέλευση τμήματος. Εκείνη όμως όχι μόνο αδιαφόρησε για το γεγονός αλλά και αρνήθηκε να επιτρέψει τη συνέλευση των μαθητών, ενώ στις διαμαρτυρίες τους απάντησε: “αφού δεν πέθανε κανείς δεν υπάρχει λόγος να γίνει συνέλευση”. Πρόκειται για την ίδια Διευθύντρια, την υπογραφή της οποίας η Δημοτική αρχή  και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίαζε ως εγγύηση κατά  την πραγματοποίηση της απαράδεκτης  και εκβιαστικής συστέγασης του 11ου Λυκείου με το 14 Γυμνάσιο.


Ερωτήματα:

  • Σε περίπτωση τραυματισμού, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη; Η ΔΔΕ, ο Δήμος, η Δ/νση;
  • Η απόφαση για την συστέγαση περιελάμβανε κάποια μελέτη από τους αρμόδιους του Δήμου; Και εάν ναι, τι έλεγε για την κατάσταση του συγκεκριμένου κτιρίου ή και πολύ παραπάνω την κατάσταση του παραθύρου που αποκολλήθηκε; 
  • Ως πότε θα γίνονται εκ των υστέρων συντηρήσεις από τον Δήμο;

Από την αρχή της χρονιάς οι αρμόδιοι αδιαφορούν για την ασφάλεια, την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας. Η μοναδική τους έννοια είναι να κρύψουν τις μακροχρόνιες ευθύνες τους για τη σχολική στέγη στον Δήμο Περιστερίου και να εξοικονομήσουν  χρήματα σε βάρος των δημοτών και των παιδιών τους. Κι όταν αυτή η πολιτική τους δημιουργεί “παράπλευρες απώλειες”, έχουν έτοιμα τα κροκοδείλια δάκρυά τους και αναζητούν ευθύνες κάπου … αλλού. Οι ευθύνες είναι αποκλειστικά ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!!

Ως γονείς και κηδεμόνες δεν μπορούμε να ελπίζουμε και να προσευχόμαστε ότι τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί στο δικό μας παιδί όσο βρίσκεται στο σχολείο. 

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί. 


Διεκδικούμε 

  • Ασφαλές, σύγχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. 
  • Καμία συστέγαση, καμία συγχώνευση στα σχολεία του Δήμου Περιστερίου.
  • Να αποδοθούν όλα τα σχολικά κτήρια στη σχολική κοινότητα του Δήμου μας. 

  

Το ΔΣ