Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Γ. Σιδέρης: Απαράδεκτη απόφαση του διοικητή του «Αττικόν« να μετατραπεί η μισή Γυναικολογική σε Παθολογική Κλινική

 

Τη μετατροπή της μισής Γυναικολογικής Κλινικής σε Παθολογική αποφάσισε ο διοικητής του Νοσοκομείου «Αττικόν», που σημαίνει ασθενείς με παθολογικά περιστατικά να νοσηλεύονται από μαίες και όχι από νοσηλεύτριες. 

Για «σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» και για «απαράδεκτη απόφαση» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Γιώργος Σιδέρης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

Αναφέρει:

«Το χιλιοπαιγμένο έργο της εξαφάνισης των ράντζων στο ''Αττικό'' Νοσοκομείο έχει πάρει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις. Από τότε που ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, σαν άλλος Χουντίνι,  δήλωσε ότι θα "εξαφανίσει" τα ράντζα, δύο μήνες πριν τις εκλογές και χωρίς να προχωράει σε προσλήψεις ή άνοιγμα νέων δομών, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς ζουν τραγικές καταστάσεις.

Η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, που ταΐζει με ζεστό κρατικό χρήμα τον όμιλο Ιδιωτικής Υγείας Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου για να παραχωρήσει 30 κρεβάτια και να νοσηλεύει ασθενείς που είναι μέτριας ή χαμηλής βαρύτητας έχει μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα:

- Απαράδεκτες πιέσεις προς γιατρούς και νοσηλευτές για γρήγορη διαχείριση περιστατικών. Τεράστιο και χρονοβόρο όγκο γραφειοκρατικής δουλειάς για τη διακομιδή περιστατικών γενικής εφημερίας ώστε να φύγουν γρήγορα προς τις ιδιωτικές κλινικές.

- Δεκάδες ασθενείς αρνούνται τη μεταφορά τους στο ιδιωτικό κέντρο φοβούμενοι ότι θα πληρώσουν (γνωστό "κοφτήριο" όπως λένε κάποιοι). Ο τρόπος να τους μεταπείσουν είναι οι απειλές πως αν δεν πάνε στην ιδιωτική κλινική, θα μείνουν σε ράντζο μέχρι να λάβουν εξιτήριο (!).

- Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι η απαράδεκτη απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου (δείτε παρακάτω) να μετατραπεί η μισή Γυναικολογική Κλινική σε Παθολογική Κλινική. Δηλαδή τα παθολογικά περιστατικά να νοσηλεύονται από μαίες και όχι από νοσηλεύτριες (!) ενώ δίπλα στις λεχωίδες να βρίσκονται παθολογικοί άρρωστοι με λοιμώξεις (!).

Ως εδώ! Η λύση είναι γνωστή και την ξέρετε. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα στελεχωμένων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και λειτουργία τους σε 24ωρη βάση, επαναλειτουργία του Λοιμωδών ως σύγχρονου πλήρους δημόσιου δωρεάν Νοσοκομείου.

Το Σάββατο 18/2 στις 11 π.μ., το Σωματείο του ''Αττικού'' Νοσοκομείου μαζί με δεκάδες σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ράντζα, τη μεταφορά ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές, την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας (τόπος συγκέντρωσης ο σταθμός Μετρό Αγίου Αντωνίου)».