Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Μαχητική παρέμβαση στον ΔΕΔΔΗΕ στο Περιστέρι από Επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια για την επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι εργαζόμενου

 

Μαζική μαχητική παρέμβαση στον ΔΕΔΔΗΕ στο Περιστέρι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι Επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια των Σωματείων και Φορέων από Αγίους Αναργύρους - Καματερό, Ίλιον, Πετρούπολη και Περιστέρι, κάνοντας πράξη το «κανένας μόνος του».

Στην κινητοποίηση απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη στον εργαζόμενο από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, που επειδή καθυστέρησε 10 ημέρες να εξοφλήσει το υπέρογκο ποσό του λογαριασμού που ξεπερνά τον μισθό του, ο οποίος δεν πλησιάζει τα 600 ευρώ, η εταιρεία έδωσε εντολή και του έκοψαν το ρεύμα. Να σημειωθεί ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έτρεξαν να κόψουν το ρεύμα, ενώ για την επανασύνδεση θέλουν 3 με 5 εργάσιμες ημέρες γιατί, όπως ισχυρίζεται, η εταιρεία δεν έχει προσωπικό.

«Στην απαίτησή μας σήμερα για άμεση επανασύνδεση, όλοι δήλωναν αναρμόδιοι στη ΔΕΔΔΗΕ παρότι ο συνάδελφος κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό και ήδη από την Παρασκευή το είχε πληρώσει» αναφέρουν οι Επιτροπές και καταγγέλλουν πως «έφτασαν στο σημείο να καλέσουν την Αστυνομία για να αντιμετωπίσει τα σωματεία και τους φορείς που διεκδικούν το αυτονόητο το 2022».

Απαιτούν κανένα σπίτι να μην είναι χωρίς ρεύμα, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να αντιμετωπιστεί το τσουνάμι της ακρίβειας και όχι τα ψίχουλα που «πετάει» η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που στους μονοπωλιακούς ομίλους δίνει πακτωλό χρημάτων. Υπογραμμίζουν δε πως την ίδια στιγμή που στις αεροπορικές εταιρείες κάλυψε τη χασούρα της πανδημίας, στους εργαζόμενους στον Τουρισμό κόβει το ρεύμα και στέλνει την Αστυνομία όταν διεκδικούν.

Οι Επιτροπές ξεκαθαρίζουν πως είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και πως τέτοιες πρακτικές τους πεισμώνουν να δυναμώσουν την πάλη τους, να ενισχύσουν την αλληλεγγύη σε όποιον εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο βρεθεί στην ίδια θέση. Απόδειξη πως η πάλη έχει αποτελέσματα είναι πως μετά την αποφασιστική παρέμβαση, ο εργαζόμενος εξασφάλισε την άμεση επανασύνδεση.

«Δυναμώνουμε τα Σωματεία και τους φορείς. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Κανένας μόνος του! Οργανώνουμε την πάλη μας για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους 600 ευρώ. Τώρα να δοθούν 13η - 14η σύνταξη και μισθός.

  • Γενναία μείωση - πλαφόν στις τιμές και κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

  • Μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά. Να μη σταλεί κανένα κατασχετήριο από τους δήμους.

  • Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού των δήμων.

  • Αύξηση της χρηματοδότησης στις Σχολικές Επιτροπές για να καλύπτονται οι ανάγκες των σχολείων.

  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

  • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  • Διαγραφή χρεών σε δήμους, τράπεζες και εφορία για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες» αναφέρουν. 

Τέλος, οι Επιτροπές σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αγίους Αναργύρους- Καματερό καλούν σε σύσκεψη - συγκέντρωση, την Τετάρτη 27 Απρίλη, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείο Ιλίου).