Σημαντικά υλικά από την προσωπική συλλογή του συντρόφου Θοδωρή Αυγέρου παρέδωσε στην Κεντρική Επιτροπή η οικογένειά του μετά τον θάνατό του τον Γενάρη του 2021. Το προσωπικό του αρχείο περιλαμβάνει φωτογραφίες από κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις του Κόμματος και του κινήματος στο Περιστέρι, κειμήλια αγωνιστών από τόπους εξορίας και μεγάλη συλλογή από βιβλία, αποτελούμενη από εκδόσεις των αρχών του 20ού αιώνα, λογοτεχνία, φιλοσοφία, ιστορία, εκδόσεις της Κατοχής και της πολιτικής προσφυγιάς, λεξικά, παιδικά και σχολικά βιβλία, συλλογές ποιημάτων και βιβλία μουσικής.
Ο σ. Θοδωρής Αυγέρος γεννήθηκε στις 18 Ιούνη του 1957. Ο πατέρας του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορία. Ο Θοδωρής Αυγέρος ήταν φοιτητής στο Φυσικό της Αθήνας. Το 1975 έγινε μέλος της ΚΝΕ, υπεύθυνος στο Φυσικό ως μέλος του Τομέα της ΚΝΕ και λίγο αργότερα έγινε και μέλος του Κόμματος.
Από το 1977 έδινε τις μάχες από την Κομματική Οργάνωση του Περιστερίου, από τη χρέωση του Γραμματέα στην ΚΟΒ Αγ. Ιερόθεου. Ηταν για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, από το 1986 μέχρι και την τετραετία 1996 - 2000. Ταυτόχρονα, υπήρξε υποψήφιος του Κόμματος σε βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές.
Στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος έδωσε τη μάχη, ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος από το Περιστέρι, υπερασπιζόμενος την ύπαρξη και τη συνέχεια του Κόμματος.
Από το 1991 υπήρξε καθηγητής στο 10ο Λύκειο Περιστερίου, πρωτοστατώντας σε όλους τους αγώνες καθηγητών και μαθητών.
Για πάνω από 10 χρόνια ήταν εκλεγμένος στη θέση του γγ του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Ηταν από αυτούς που αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και κόπο για να πάρει σάρκα και οστά το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι. Ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με αντιστασιακούς τόσο στο Περιστέρι όσο και στην υπόλοιπη Αττική. Τον διέκρινε μεγάλη αγωνία να διασωθούν κειμήλια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι αλλά και στο Αρχείο του Κόμματος.
Συγκέντρωσε στοιχεία και για τη δράση του Κόμματος στο Περιστέρι και εξέδωσε ένα Λεύκωμα για την Ιστορία του Κόμματος τη δεκαετία 1940, με τίτλο «Μνήμες αγώνων».
Μέρος των υλικών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Αρχείου του ΚΚΕ στον παρακάτω σύνδεσμο http://arxeio.kke.gr/document/373.