Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Δήλωση Γ. Σιδέρη: Περισσότεροι από 140 ασθενείς σε φορεία και ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου "Αττικόν"

 

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, επισημαίνει:

«Σήμερα, 7 Απρίλη - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στο Αττικό Νοσοκομείο η εφημερία τελείωσε με 143 ασθενείς νοσηλευόμενους σε διαδρόμους πάνω σε φορεία και ράντζα τα οποία μετά από ακούραστες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών έγιναν 100!!!

Σα να μην έφτανε αυτό, γιατροί και οι ασθενείς ενημερώθηκαν πως έχει δοθεί προφορική οδηγία της διοίκησης να σταματήσουν οι τακτικές εισαγωγές έως ότου αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο. Δηλαδή, ένας καρκινοπαθής που πρόκειται να χειρουργηθεί την Παρασκευή 8/4 απαγορεύεται να γίνει εισαγωγή την Πέμπτη 7/4 ώστε να πραγματοποιηθεί ο αναγκαίος προεγχειρητικός του έλεγχος!!! Κοινώς, θα αναβληθούν τα χειρουργεία γιατί δεν θα υπάρχει κενό κρεβάτι για να νοσηλευτούν οι χειρουργημένοι!!!

Η φρίκη της πολιτικής της κυβέρνησης ξεπηδά από παντού και εκφράζει τον πόλεμο που έχει κηρυχθεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και οδηγεί στο "εκτελεστικό απόσπασμα" τις ανάγκες του λαού για υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας. Αντί με κυβερνητικά μέτρα να προσαρμόζεται το σύστημα Υγείας στις λαϊκές ανάγκες, αυτές στριμώχνονται στα όρια του άθλιου συστήματος που έφτιαξαν.

Μάλιστα, οι φωστήρες που κατάντησαν έτσι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τώρα προτείνουν ένα νέο πιο εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ για να ξαναπληρώσουν χοντρά οι ασθενείς. Μονόδρομος για τον λαό δεν είναι να εγκλωβιστεί στο δίλημμα  "ράντζα ή επί πληρωμή κρεβάτι" στο όνομα των αντοχών της οικονομίας, αλλά η οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας πλήρως αναπτυγμένο και στελεχωμένο».