Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ: Με τη συμμετοχή μαθητών από δεκάδες σχολεία οι εκδηλώσεις στο Περιστέρι

 

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών από δεκάδες σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον πεζόδρομο Περιστερίου το Σάββατο.

Από νωρίς μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έστησαν με όρεξη ένα όμορφο Φεστιβάλ. Η έκθεση με θέμα «Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία», η γωνιά για τους φίλους του «Κόκκινου Αερόστατου», το περίπτερο του ΕΣΥΝ από νωρίς το απόγευμα τράβηξαν το ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα άνοιξε με χαιρετισμό από μαθητή του 5ου ΓΕΛ Περιστερίου, όπου μέσα από το σύνθημα του Φεστιβάλ κάλεσε τους μαθητές να κάνουν όπλο την οργή και την αγανάκτηση μέσα από τη συμπόρευση με την ΚΝΕ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ομιλία - συζήτηση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για τον πόλεμο» από μαθητές-μέλη της ΚΝΕ από Λύκεια του Περιστερίου. Μέσα από την ομιλία ξεδιπλώθηκαν προβληματισμοί για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, για την εμπλοκή της Ελλάδας, τον ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αναδείχθηκε ότι οι λαοί δεν πρέπει να επιλέγουν στρατόπεδο ληστών, αλλά να σηκώνουν κεφάλι και να αγωνίζονται για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να απαντούν σε ερωτήσεις με καρτέλες που τους είχαν μοιραστεί.

Τη σκυτάλη πήρε το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού όπου με ενθουσιασμό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν την έκθεση για τον πόλεμο ενώ στιγμές γέλιου χάρισαν μαθητές για μια ακόμη χρονιά με stand up comedy. Ο χορός συνεπήρε τους νέους με την παρουσίαση λάτιν χορών από την ομάδα του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δύο ξεχωριστές συναυλίες από μαθητικό συγκρότημα και στη συνέχεια από τους «Rhyme Riot» που ξεσήκωσαν το κοινό με hip hop ρυθμούς. Κατά το πέρας του προγράμματος οι μαθητές με το πανό τους και τα συνθήματά τους δήλωσαν την εναντίωσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας.

Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την κατασκήνωση του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ τον Ιούλη.