Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Παλλαϊκή απαίτηση: «Οι ναζί στη φυλακή»

Την απαίτησή τους «Να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» διαδήλωσαν με την πολύ μεγάλη συγκέντρωση τους έξω από το Εφετείο Αθηνών εργαζόμενοι, νεολαία, συνταξιούχοι, με αφορμή την έναρξη της δική της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Δίπλα στο παλλαϊκό αίτημα να μην πέσουν οι ναζί στα μαλακά, τα σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι άλλοι φορείς ξεκαθάρισαν πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

«Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν αντιφασιστικά τραγούδια.

«Δεν ξεχνάμε...Τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά πολεμάμε»«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»«Οι εργάτες καταδικάσανε τους εγκληματίες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Να μείνουν στη φυλακή» έγραφαν κάποια από τα πανό των διαδηλωτών.

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον!», έγραφε το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων ενώ την παραδειγματική τιμωρία των ναζί χρυσαυγιτών απαίτησε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.