Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Συνέντευξη του Γιώργου Σιδέρη στην "ΕΦ.ΣΥΝ.": Όμορφη πόλη είναι αυτή με κατοίκους ευτυχισμένους

 

Δεν γίνεται να θέλεις το καλό του Περιστεριώτη και να συμφωνείς με τα 13ωρα και τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου, με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με τους πλειστηριασμούς σπιτιών Περιστεριωτών.

Ο λαός του Περιστερίου ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και θα την εφαρμόζουν ή θα έχει εκλεγμένους περισσότερους αγωνιστές, που δεν θα είναι τα καλά παιδιά των από πάνω. Ετσι, θα μεγιστοποιεί την πίεση ώστε να βελτιώνεται η ζωή του.

«Με τον λαό συμμέτοχο» αντιμετωπίζονται τα πολλά και πιεστικά προβλήματα στο Περιστέρι, λέει ο Γιώργος Σιδέρης. Ο νοσοκομειακός γιατρός, υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μιλάει στην «Εφ.Συν.» για την επείγουσα ανάγκη εκλογής αγωνιστών –σε όλους τους δήμους και στο Περιστέρι– που θα μεγιστοποιήσουν την πίεση προς τα πάνω ώστε να βελτιώνεται η ζωή των δημοτών, σε αντίθεση με την 20ετή αντιδραστική διοίκηση Παχατουρίδη που ισοπέδωσε τον δήμο και που πρέπει να τελειώσει. Γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης, είναι γιατρός ΩΡΛ-χειρουργός στο Αττικό Νοσοκομείο, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Είναι υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της Κ.Ε. και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ· εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου το 2019.

● Πώς θα ιεραρχούσατε τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης;

Στο Περιστέρι τα προβλήματα που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα είναι πολλά και πιεστικά. Εν τάχει θα έλεγα ανεργία, μικρό εισόδημα, υποστελεχωμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, σχολεία-ερείπια, 170 παιδιά έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς, λιγοστό πράσινο, ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι, τεράστια δημοτικά τέλη, ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά-αντισεισμικά-αντιπυρικά έργα, υγειονομική βόμβα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης. Για μας όμορφη πόλη είναι αυτή με κατοίκους ευτυχισμένους. Γι’ αυτό την ίδια ώρα που δίνουμε τη μάχη των εκλογών είμαστε στον αγώνα ενάντια σε ό,τι γονατίζει τη λαϊκή οικογένεια από την κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος. Δεν γίνεται να θέλεις το καλό του Περιστεριώτη και να συμφωνείς με τα 13ωρα και τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου, με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με τους πλειστηριασμούς σπιτιών Περιστεριωτών.

● Είναι επιτυχημένος δήμαρχος ο κ. Παχατουρίδης;

Λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που έθεσε η διοίκηση Παχατουρίδη, είναι επιτυχημένη για τα συμφέροντα επιχειρηματικών κύκλων που υπηρέτησε.

Η μεγάλη εκλογική δύναμη που της δόθηκε ξοδεύτηκε για να βουλώσει το στόμα του κόσμου, να αθωώσει την όποια κυβέρνηση και όχι για να γίνει δύναμη διεκδίκησης για τις ζωτικές ανάγκες των κατοίκων. Τα τελευταία 20 χρόνια η Διοίκηση Παχατουρίδη εφάρμοσε κατά γράμμα τις αντιδραστικές αλλαγές που επιβάλλουν φορολεηλασία, ανταποδοτικότητα παντού, εργολάβους παντού, πάρτι από ΜΚΟ. Ποιος αμφισβητεί ότι μετέτρεψε κάθε ελεύθερο χώρο σε επέκταση της ανταποδοτικότητας, όπως την 1η Παιδική Χαρά; Πότε απαίτησε μόνιμο προσωπικό σε έναν δήμο που από 1.400 μόνιμους εργαζόμενους τώρα έχει 800, με τους εργολάβους να αλωνίζουν και τα 5μηνα να είναι καθεστώς; Μέχρι και την καθαριότητα στα δημοτικά κτίρια έχει περάσει σε ιδιώτες.

Ποιος αμφισβητεί ότι έχει εξαγγείλει νέα δάνεια για αγορές οικοπέδων, από αμφισβητούμενους ιδιοκτήτες, ενώ ήδη το ύψος των δανείων φτάνει στα 24 εκατομμύρια ευρώ; Την ίδια ώρα, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων της πόλης θέλουν-δεν θέλουν πληρώνουν, 44 ΑΦΜ στην πόλη χρωστάνε 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μητσοτάκης είπε ότι «ο χάρτης της Ελλάδας πρέπει να βαφτεί μπλε το βράδυ των εκλογών». Σε αυτό θα τον βοηθήσουν οι άνθρωποί του σε κάθε δήμο. Ένας από αυτούς είναι ο Παχατουρίδης, ο οποίος διοργάνωνε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις τού Βαρβιτσιώτη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Αυτό δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξουν. Η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, στο Περιστέρι έγινε ταύτιση όπως και σε μια σειρά άλλους δήμους.

● Γιατί κάποιος να ψηφίσει τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιστέρι;

Ο λαός του Περιστερίου ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και θα την εφαρμόζουν ή θα έχει εκλεγμένους περισσότερους αγωνιστές, που δεν θα είναι τα καλά παιδιά των από πάνω. Ετσι, θα μεγιστοποιεί την πίεση ώστε να βελτιώνεται η ζωή του.

Να σας πω δύο παραδείγματα: Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα σωματεία του Περιστερίου έχουν γλιτώσει έστω και προσωρινά τέσσερα σπίτια ανθρώπων. Απασχόλησε αυτό ποτέ τη διοίκηση; Έστω και ένας δημοτικός σύμβουλος του Παχατουρίδη στάθηκε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους; Όχι. Δήλωναν «αναρμόδιοι». Αντίθετα, οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήμασταν εκεί, μαζί τους. Πρόσφατα είχαμε μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα σε γειτονιές του Περιστερίου, στην Τσαλαβούτα, το Ρουπάκι, την Ανθούπολη, τη Χρυσούπολη, την Κηπούπολη. Πόσα αντιπλημμυρικά έργα έχει κάνει η διοίκηση Παχατουρίδη 21 χρόνια τώρα; Κανένα. Δήλωναν ότι είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Πάλι «αναρμόδιοι». Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ευθέως: Μπορούμε να διοικήσουμε τον Δήμο Περιστερίου, με τον λαό συμμέτοχο.

Ετσι κι αλλιώς, αυτό φανερώνει η ιστορία του δήμου που από παραγκούπολη έγινε κατοικήσιμος αστικός ιστός με τους αγώνες των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Φωλόπουλου. Το ίδιο κάνει η παράταξή μας επί εννιά χρόνια στην Πάτρα.