Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Σύσκεψη των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Βασικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Σιδέρης ο οποίος ανάμεσα στα άλλα σημείωσε:

  • Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, πανελλαδικά και τοπικά. Εκλέγοντας δημάρχους στους δήμους Πάτρας, Ικαρίας, Χαϊδαρίου, Καισαριανής, Πετρούπολης, Τυρνάβου, 460 δημοτικούς και 46 περιφερειακούς συμβούλους σε όλη τη χώρα. Στο Περιστέρι έχουμε πλέον 6 δημοτικούς συμβούλους από 4 που είχαμε και παρά τη μείωση των εδρών του δημοτικού συμβουλίου καθώς και 8 διαμερισματικούς- κοινοτικούς συμβούλους
  • H «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγράφει άνοδο και στις 13 Περιφέρειες, με συνολικό ποσοστό 10,03% (από 6,86% το 2019). Στο Περιστέρι πήραμε 7500 ψήφους στο δήμο, σε απόλυτο αριθμό ψήφων ο τρίτος δήμος στη χώρα, είχαμε υπερδιπλασιασμό δυνάμεων και ποσοστό 16,34% (από 7,9%, +8,4%), άνοδο κατά 2.500 ψήφους. Πάνω από 8000 ψήφους πήραμε στην Περιφέρεια (18,3%).
  • Tο αποτέλεσμα δεν είναι συγκυριακό. Είναι συνέχεια όλης της προηγούμενης δράσης μας και επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ενός -πρωτοφανούς για εκλογές- «σιωπητηρίου» που επιβλήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Ειδικά στα τοπικά ΜΜΕ δεν μας έβαζαν ούτε ανακοίνωση. Διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά ότι σε τοπικό επίπεδο επιδρούν επιπρόσθετοι μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται με την κυβέρνηση, μικρά ή μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα, μίζες, εργολάβοι, ψευτορουσφέτια.
  • Ο συσχετισμός δυνάμεων εξακολουθεί να είναι αρνητικός, κάτι το οποίο προφανώς επιδρά και στην ανάδειξη των τοπικών αρχών. Στο Περιστέρι συνεχίστηκε για έκτη θητεία η εκλογή της διοίκησης Παχατουρίδη με υψηλότατα ποσοστά (78%). Από τη μία ήμασταν εμείς και από την άλλη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-φασίστες- Νίκη που συνενώθηκαν στο πρόσωπο και την πολιτική της διοίκησης Παχατουρίδη.
  • Το υψηλό ποσοστό αποχής, ιδιαίτερα σε μεγάλους δήμους και στο Πρεριστέρι, περικλείει επίσης σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, εκφράζει απαξίωση απέναντι στον «θεσμό» της Τοπικής Διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα αλλά και δυσαρέσκεια απέναντι συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Ζητούμενο είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση.
  • Στο Περιστέρι την πιο βρώμικη ανακοίνωση απέναντι στη Λαϊκή Συσπείρωση την έγραψε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μία ανακοίνωση η οποία περιείχε ψέμματα, ελεεινότητες και προσωπικές επιθέσεις σε αγωνιστές (ότι τη Λαϊκή Συσπείρωση την έχει στο “τσεπάκι” η παράταξη Παχατουρίδη, ότι δήθεν συμφωνούμε με το σκάνδαλο της 1ης παιδικής χαράς κλπ). Αυτός ο χώρος στο Περιστέρι έκανε κανονικότατη σύμπραξη με τη ΛΑΕ στο δήμο αλλά όχι στην Περιφέρεια, στην Αθήνα η μισή τους παράταξη στήριξε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Δούκα. Η ανυπαρξία του στο κίνημα της πόλης συνεχίζει να είναι εκκωφαντική.
  • Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας μπροστά στις μικρές και μεγάλες μάχες που έρχονται, για να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στη μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ, για να εμποδιστούν νέα μέτρα και αντεργατικοί νόμοι, για όλα τα μέτωπα πάλης που έχουμε ανοίξει από τη Διακήρυξη μας
  • Αυτή την περίοδο η καρδιά, το μυαλό και η δράση μας είναι στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού γιατί το κράτος του Ισραήλ και η κυβέρνησή του τον δολοφονούν εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, πραγματική γενοκτονία, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, όπως στη Γάζα, με φυλακίσεις, βασανισμούς και τόσα άλλα. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την Τετάρτη 25/10 στην Ελευσίνα για να μην γίνει ορμητήριο πολέμου, στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από Goody’s) καθώς και στην εκδήλωση των ΚΟ Περιστερίου στο ΚΥΒΕ την Πέμπτη 26/10, ώρα 6:30 μμ με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.