Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Γιώργος Σιδέρης στον Real fm: στον 21ο αιώνα, ο λαός πρέπει να έχει δημόσια υγεία και αξιοπρεπή νοσηλεία (AUDIO)

 

Την πολιτική των κυβερνήσεων που έχουν ως «ευαγγέλιο» την υγεία - εμπόρευμα, με τα ράντζα στα νοσοκομεία και την έλλειψη φαρμάκων, κατήγγειλε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και τον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο, το απόγευμα της Τρίτης 3 Γενάρη.

Σημείωσε πως η αναμονή στο Νοσοκομείο για μία αξονική τομογραφία, φθάνει μέχρι και τις 24 ώρες για τους εξωτερικούς ασθενείς, τονίζοντας πως αυτά τα φαινόμενα έχουν ενταθεί εξαιτίας και του covid 19.

Κατήγγειλε την αποψίλωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από όλες τις κυβερνήσεις, με υποχρηματοδότηση και μείωση του προσωπικού και υποδομών στο 50%, με κλείσιμο των νοσοκομείων Λοιμωδών από το 2013, νοσοκομεία που έκλεισαν επί ΝΔ, αλλά δεν άνοιξαν ούτε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά ο κόσμος, πρέπει να τα έχει υπόψη του και να κρίνει αναλόγως στον αγώνα του για δημόσια υγεία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στον 21ο αιώνα ο κόσμος μπορεί και πρέπει να έχει δημόσια υγεία, με αξιοπρεπή νοσηλεία, περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή, με βάση τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης.