Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Γ. Σιδέρης στο "Alert tv" (VIDEO): Για τα ράντζα στο Αττικό και την υγειονομική περίθαλψη στη Δυτική Αθήνα

 


Όσο η Υγεία είναι εμπόρευμα, τόσο οι ασθενείς θα είναι πελάτες και τόσο οι υγειονομικοί και οι γιατροί θα είναι εξουθενωμένοι και λεηλατημένοι, αλλά δεν πρόκειται να είναι σκυφτοί, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μιλώντας την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό «alert». Κάλεσε τον λαό σε κοινή πάλη με τους υγειονομικούς για «να διεκδικήσουν αυτό που πρέπει». 

Ο Γ. Σιδέρης τόνισε ότι δεν υπάρχει δημόσια και δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου και αυτό φαίνεται και από τα εφιαλτικά στοιχεία. Στην τελευταία εφημερία στο «Αττικόν», το μόνο νοσοκομείο για τη Δυτική Αττική, στη Γενική ΜΕΘ γέμισαν και τα 24 κρεβάτια, στη ΜΕΘ Covid γέμισαν και τα 10 κρεβάτια. Έγιναν 857 προσελεύσεις, οι 207 αφορούσαν ύποπτα περιστατικά για Covid. Έγιναν 206 εισαγωγές (το υψηλότερο νούμερο από τις 2 Οκτώβρη), οι 19 από αυτές για Covid (επίσης το υψηλότερο νούμερο από τις 2 Οκτώβρη). Από αυτούς, 117 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε φορεία σε διαδρόμους με εξευτελιστικές συνθήκες, δηλαδή οι 6 στους 10 που έκαναν εισαγωγή μπήκαν σε φορείο!

Στο «Γεννηματά», το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, υπάρχει κύμα παραιτήσεων παθολόγων και δεν θα βγαίνει το πρόγραμμα εφημέρευσης, ενώ στα μόλις τρία νοσοκομεία Παίδων που υπάρχουν στην Αθήνα, περιμένουν να χειρουργηθούν 3.000 παιδιά!

Υπάρχει μια συντεταγμένη πολιτική κατεύθυνση για να πάει ο κόσμος πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε ο Γ. Σιδέρης, εξηγώντας πως αυτό έγινε νομοθέτημα πριν έναν μήνα από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τον νόμο για τη δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη.