Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ερώτηση του ΚΚΕ: Να διασφαλισθεί η λειτουργία του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

 

Ερώτηση για το πρόβλημα στέγασης του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Παφίλης Θανάσης, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος και Μανωλάκου Διαμάντω.

Αναφέρουν:

«Το 28ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, που είναι κτισμένο από το 1968. Από το 2000 ήδη έχει προκύψει η αναγκαιότητα για ανέγερση νέου σύγχρονου δημόσιου σχολείου.

Για τον λόγο αυτό αγοράστηκε οικόπεδο από τον τότε ΟΣΚ, νυν ΚΤΥΠ (οριστική απαλλοτρίωση 2008). Το 2015 θα γινόταν έναρξη εκπόνησης μελέτης, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο Νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης. Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις στις ΚΤΥΠ όλα αυτά τα χρόνια, μόλις στις 13.1.2023 υπήρξε τοποθέτηση των ΚΤΥΠ Α.Ε., με βάση την οποία το θέμα ανέγερσης παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Την ίδια στιγμή οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές και τα εκπαιδευτικά κενά έχουν οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου.

Για την κατάσταση αυτή είναι μεγάλες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων διαχρονικά και πιο συγκεκριμένα του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

- Να αποφευχθεί η εκροή μαθητών σε άλλα σχολεία της περιοχής και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

- Να ανεγερθεί νέο σχολικό κτίριο στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί (κτήμα Ανευλαβή).»