Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Οι επισκέψεις Μητσοτάκη στη Δυτική Αθήνα δεν κρύβουν τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι κάτοικοι

 

Προκλητικές χαρακτηρίζουν οι ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με δημάρχους της Δυτικής Αθήνας οι οποίοι, όπως επισημαίνουν οι Τομεακές Οργανώσεις, «έχουν ευθύνες γιατί αντί να διεκδικούν από την κυβέρνηση, υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική, περιορίζονται σε "ντεκόρ" για τον πρωθυπουργό και αποτελούν ένα βολικό "ακροατήριο" για την κυβέρνηση.

Στη χθεσινή συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Αγίων Αναργύρων Σταύρος Τσίρμπας, Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας και Ιλίου Νικόλαος Ζενέτος. Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται από πλευράς Μαξίμου έγινε άλλη μία αναλυτική συζήτηση για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε περιοχή.

Η ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«"Είναι μια ευκαιρία να δώσω και 'γω κάτι πίσω σε μια περιοχή που αισθάνομαι ότι έχω ιδιαίτερες σχέσεις.." Με αυτή την προκλητική φράση του Κ. Μητσοτάκη ξεκινάει το ενημερωτικό σημείωμα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού σχετικά με τη συνάντηση του με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας.

Δηλαδή σε απλά ελληνικά ο πρωθυπουργός αισθάνεται την ανάγκη να μας "ελεήσει" λόγω του γεγονότος ότι εκλέγεται στο Δυτικό Τομέα. Αλλά τα προκλητικά δεν τελειώνουν εδώ:

Οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας στην περιοχή, η απουσία ουσιαστικά Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χαρακτηρίζονται ως "δυσκολίες".

Η αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς στο Ποικίλο με την αποφασιστική συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής επιλέγεται ως παράδειγμα για την Πολιτική Προστασία λες και δεν κάηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.

Οι επισκέψεις του Μητσοτάκη στις γειτονιές μας, πάντα σε αποστειρωμένο περιβάλλον (γιατί άραγε…;), τα δελτία Τύπου πασπαλισμένα με χρυσόσκονη και αντιστροφή της πραγματικότητας δε μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν στη Δυτική Αθήνα οι εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι και άλλα λαϊκά στρώματα που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Ανεργία που τσακίζει κόκκαλα, απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης, χωματερή στη Φυλή που όλο κλείνει και όλο επεκτείνεται, μαθητές που "παστώνονται" σε αίθουσες και "φιλοξενούνται" σε κοντέινερ, απουσία ουσιαστικού αντισεισμικού ελέγχου στα σχολεία, κάποια από τα οποία μετρούν …δεκαετίες, γολγοθάς στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι.

Οι δήμαρχοι της περιοχής έχουν ευθύνες γιατί αντί να διεκδικούν από την κυβέρνηση, υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική, περιορίζονται σε "ντεκόρ" για τον πρωθυπουργό και αποτελούν ένα βολικό "ακροατήριο" για την κυβέρνηση.

Ο λαός της περιοχής έχει πλέον μεγάλη πείρα από τα έργα και τις ημέρες στην περιοχή και γενικότερα, τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση και διεκδίκηση για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, για μέτρα ανακούφισης, κόντρα σε μια πολιτική που του τσακίζει τη ζωή.

Καλούμε κάθε εργάτη, κάθε λαϊκό άνθρωπο, να συμπορευτεί τώρα με το ΚΚΕ, ακόμα και εάν έχει τις επιφυλάξεις ή και τις επιμέρους διαφωνίες του.

Για δυνατό κίνημα που θα παλεύει για τα δικαιώματα και τις συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και θα ανοίγει τη συζήτηση και την πάλη για να κάνουν κουμάντο αυτοί που παράγουν τον πλούτο καθημερινά και όχι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που είναι οι προνομιακοί συνομιλητές του Κ. Μητσοτάκη και των πρωθυπουργών διαχρονικά».