Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Για την πυρκαγιά στο Ποικίλο όρος

Η φωτιά που ξέσπασε στο Ποικίλο Όρος και κινδύνευσε να κάψει έναν από τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου της Δυτικής Αθήνας τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στις παλικαρίσιες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών διασωστών, της πυρασφάλειας, των εργαζόμενων των Δήμων. Συγκινητική ήταν η προσέλευση εκατοντάδων κατοίκων.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται με τον πιο δραματικό τρόπο τα όσα υποστήριζαν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε όλη την χώρα, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου: ότι δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα πρόληψης, προσωπικό, εξοπλισμός και μέσα πυρόσβεσης ως απόρροια των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων αλλά και των εκπροσώπων τους σε δήμους και περιφέρειες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου έθεσε έντονα το πρόβλημα σε σειρά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση που δώσαμε στη δημοσιότητα στις 23 Ιουνίου 2021 έγραφε: "ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΠΟΙΚΊΛΟ ΟΡΟΣ..." (https://lsperisteriou.blogspot.com/2021/06/blog-post_23.html?m=1)

Τώρα είναι ώρα μάχης! Δίνουμε όλοι και όλες τον αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, τις λαϊκές περιουσίες, που απειλούν ανθρώπινες ζωές.