Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Δήλωση του Φίλιππου Φλουσκούνη για τη διακοπή του προγράμματος "Άθληση για Όλους"

 

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» είναι απαράδεκτη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που διακόπτει η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν την έναρξή του (ξεκινάει αρχές Σεπτέμβρη) αφορά κυρίως ΑμΕΑ, ηλικιωμένους και άνεργους που δεν έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικούς συλλόγους. Η απόφαση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί εμπόδιο στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

Επίσης με τον τερματισμό του συγκεκριμένου προγράμματος πετιούνται στην ανεργία αρκετοί γυμναστές οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα και πληρώνονταν κατά 60% από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ταυτόχρονα δεν διευκρινίζεται αν έχουν την δυνατότητα οι Δήμοι να κάνουν προσλήψεις γυμναστών για να καλύψουν τις ανάγκες, ενώ κάτι παραπάνω από βέβαιο είναι ότι και να γίνουν οι προσλήψεις, θα υπάρχει αντίτιμο για τους αθλούμενους στη λογική της ανταποδοτικότητας.

Αρκετοί αθλούμενοι και εργαζόμενοι στον Δήμο Περιστερίου, στην Χωράφα και στο κολυμβητήριο του Λόφου θα επηρεαστούν από την συγκεκριμένη εξέλιξη και πιθανόν να μείνουν εκτός αθλητικών χώρων.

Η σωματική άσκηση δεν μπορεί να αποτελεί πολυτέλεια το 2021. 

Απαιτούμε να παρθεί πίσω αυτή η κατάπτυστη απόφαση.

Φίλιππος Φλουσκούνης 
δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου 
με τη Λαϊκή Συσπείρωση 
και μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΑΠ