Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

"Λαϊκή Συσπείρωση" Αττικής: Τέρμα πια ο εμπαιγμός. Πάρτε τώρα μέτρα αντιπυρικής προστασίας!


Τη συμπαράστασή της στους πυρόπληκτους της Βαρυμπόμπης και των Αδαμών εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής και απαιτεί να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπυρικής προστασίας και να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει:  

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πυρόπληκτους στις περιοχές της Βαρυμπόμπης και των Αδαμών.

Ταυτόχρονα, αγανακτούμε με το επικοινωνιακό σόου που έστησε, για άλλη μια φορά, η εκλεκτή της κυβέρνησης, περιφερειακή αρχή Πατούλη, πάνω στα αποκαΐδια δεκάδων κατοικιών και ανθρώπων που έχουν χάσει το βιός τους, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής δεν υπάρχει στοιχειώδης ενημέρωση για βασικά ζητήματα όπως η φιλοξενία σε ξενοδοχεία.

Είναι πραγματικά προκλητικό η διοίκηση Πατούλη να χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, σε μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στον αστικό ιστό, βάζοντας τον πήχη στο ύψος φονικών πυρκαγιών, όπως αυτή στο Μάτι.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει επανειλημμένα θέσει στο περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα της πυροπροστασίας, που δεν είναι πολυτέλεια, αλλά κρίσιμη ανάγκη για τον εργαζόμενο λαό που δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να τρέμει για το νοικοκυριό του και την ίδια του τη ζωή, το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, το χειμώνα με τις πλημμύρες. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά και των περιφερειακών αρχών που τις στηρίζουν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να στηριχθούν οι πυρόπληκτοι , να αποζημιωθούν για το σύνολο των ζημιών που έχουν υποστεί. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και απαιτείται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας για το λεκανοπέδιο».