Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα ΕΛΤΑ Περιστερίου



Στα ΕΛΤΑ Περιστερίου περιόδευσε σήμερα κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Σιδέρη, που συνοδευόταν από τον Βασίλη Βήττο, υποψήφιο δήμαρχο Βριλησσίων και  συνταξιούχο των ΕΛΤΑ.
Ο Γ. Σιδέρης στις συζητήσεις του με τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα μεγαλώσει η κοκορομαχία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα βασικά. Και οι δύο συμφωνούν, προωθούν και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ για απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς που σημαίνει μεγαλύτερη εντατικοποίηση, πιο χαμηλοί μισθοί, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, ένταξη στο υπερταμείο, δουλεμπορικά γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, μηδαμινές προσλήψεις και συμβασιούχους. Αυτά είναι κριτήρια ψήφου για την Ευρωβουλή, τη Βουλή, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Στη συζήτηση αναδείχτηκε η σκληρή πραγματικότητα και το σχέδιο να κλείσουν το επόμενο διάστημα υπηρεσίες από το Τμήμα Συναλλαγής. «Η διοίκηση του Δήμου αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους συνεχίζει το παραμύθι πως αυτά τα προβλήματα "δεν είναι στην αρμοδιότητά μας"», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σιδέρης και αυτό, συνέχισε, γιατί και η Δημοτική Αρχή πέρα από το υπόλοιπο πλούσιο αντιλαϊκό της έργο είναι μέσα στο παιχνίδι της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής και στα ταχυδρομεία.

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε πως «χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού. Για να τους χαλάσουμε την ησυχία, να εμποδίσουμε την ιδιωτικοποίηση, να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επαναφορά όλων όσων μας πήρανε, μονιμοποίηση των συμβασιούχων ενιαίο κρατικό φορέα ταχυδρομικής αγοράς».