Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Δελτίο τύπου Παρουσίαση Υποψηφίων Περιστέρι

Δελτίο Τύπου


Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Δημαρχείου έγινε  παρουσίαση υποψηφιοτήτων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιστέρι
Με μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πρώτων υποψηφιοτήτων με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Περιστερίου και στο Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.
Από τους ομιλητές απευθύνθηκε πλατύ κάλεσμα στο λαό, ώστε να ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στο Δήμο, την Περιφέρεια και τις Ευρωεκλογές.

Τους υποψήφιους για το Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα «έργα» της Περιφέρειας Αττικής, τονίζοντας ότι κριτήριο για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι όχι απλά το αν «έκανε ή δεν έκανε», αλλά «για ποιον έκανε έργα, ποιον εξυπηρέτησε». Σημείωσε ότι η διοίκηση Δούρου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, εφαρμόζοντας την πολιτική «που δίνει πολλά σε λίγους και ελάχιστα ψίχουλα στους πολλούς.
Δηλαδή, η ίδια πολιτική που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση. Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους ελάχιστους πόρους από τον προϋπολογισμό που διατίθενται για αντιπλημμυρικά έργα, σε αντιδιαστολή με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που κατευθύνονται στους επιχειρηματίες, πχ. κατασκευές και αναπλάσεις γηπέδων που ανήκουν σε ιδιώτες.
Όπως είπε τα έργα αυτά, που υπηρετούν την κερδοφορία των λίγων χρηματοδοτούνται με φαστ-τρακ διαδικασίες, τρέχουν τάχιστα οι μελέτες κ.ο.κ.. Στον αντίποδα, έργα για τη θωράκιση λαϊκών νοικοκυριών μπλέκουν στη γραφειοκρατία, στις διάφορες μελέτες και χρονίζουν, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές και περιουσίες.

Στην συνέχεια, ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου ανέδειξε την στάση που κράτησαν και θα κρατήσουν οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρειες. Ανέδειξε ότι οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, επιστημόνων, γυναικών, της νεολαίας.
Τόνισε ότι, «Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει  μπροστά στον λαό, είναι ένα:
Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;
Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δοκιμασμένο - σε όλες τις εκδοχές - αντιλαϊκό δρόμο ή θα βαδίσουμε σε ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν της αντεπίθεσης, της πάλης με σημαία το δίκιο μας;
Εν ολίγοις: Θα πάμε με μία από τα ίδια; ή θα πάμε αλλιώς;
Όλα αυτά τα χρόνια κάντε ταμείο. Για την ΕΕ, την κυβέρνηση, τη διοίκηση περιφέρειας και Δήμου.
Μήπως δεν υλοποίησαν όλοι τα ίδια; Ο ένας σχεδίαζε, ο άλλος εξειδίκευε, ο τρίτος υλοποιούσε. Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε. Όλοι μαζί στήριξαν τη βαρβαρότητα, τα κέρδη των λίγων…
…Όσον αφορά δε την Τοπική Διοίκηση, όχι απλά αποδέχτηκαν αλλά στήριξαν την ενίσχυση της ως στήριγμα των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπηχτικό, φοροεισπρακτικό μηχανισμό.» 
Επιπλέον, τόνισε τα εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι υπερβολή να πούμε πως μόνο οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση…
…Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιστέρι δεν επιδιώκει να εκφράσει τους λιγοστούς μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης- τους εργοστασιάρχες, τους ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ, τους μεγαλεμπόρους, τους καναλάρχες, τους ιδιοκτήτες ομάδων και τους αχυρανθρώπους τους ή τους νονούς της νύχτας.
Εδώ θα βρείτε αυτούς που θέλουμε να εκφράσουμε, δηλαδή το πραγματικό Περιστέρι: τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία που στενάζει, τους μετανάστες, τους μικρούς εμπόρους και μαγαζάτορες, τους επιστήμονες με αξιοπρέπεια, τους συνταξιούχους της δουλειάς αλλά όχι της ζωής, τους χιλιάδες νέους και τις νέες από τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας»
Τέλος, παρουσιάστηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Περιστερίου.
Στην συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους εξής υποψήφιους: Σοφία Κουμπή, Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, Δημήτρης Φλώκος, Γεωργία Σωτηροπούλου, Χρήστος Μαργανέλης και Χρήστος Παπαζαχαρίας.