Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Σιδέρης στο "The Press Project": Τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία δεν θα μακροημερεύσουν (AUDIO)

 

Η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υλοποιεί τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία δεν θα μακροημερεύσει, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝ «Αττικόν», μιλώντας σε εκπομπή του The Press Project, για το μέτρο της κυβέρνησης. 

Και δεν θα μακροημερεύσει, συνέχισε ο Γ. Σιδέρης, γιατί οι αντιστάσεις είναι πολλές, το άδικο αυτό μέτρο έχει ανησυχήσει πάρα πολύ κόσμο και τις τοπικές κοινωνίες εδώ στα δυτικά προάστια και τους ασθενείς μας και νομίζουμε, πρόσθεσε, ότι πραγματικά δεν θα μακροημερεύσει γιατί είναι ένα μέτρο υπερβολικά άδικο και εναντίον του κόσμου.

Όπως είπε ο Γ. Σιδέρης, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας υγείας στις 7 Απρίλη, θα συμμετάσχουμε στην απεργία στις 17 Απρίλη, υπάρχουν κλαδικές απεργίες που έχουν ανακοινωθεί μέσα στον Μάιο και δράσεις μέσα στα νοσοκομεία.  Γιατί, σημείωσε ο Γ. Σιδέρης, πέρα από το θέμα των απογευματινών χειρουργείων, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με το εισόδημά μας, με τους συναδέλφους συμβασιούχους που είναι με το άγχος και τον φόβο της απόλυσης, ενώ υπάρχει και το μεγάλο θέμα της χρηματοδότησης της υγείας, η οποία πρέπει να είναι αγαθό και να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.