Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Σιδέρης στο "Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων": Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία και να δοθεί βάρος στην πρόληψη (AUDIO)

 

Τα θέματα Δημόσια Υγεία και Περίθαλψη είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής του ΚΚΕ, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Σήμερα, σημείωσε, είναι εμφανή και τεράστια τα προβλήματα από την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών Υγείας, την ανάθεση σε εργολάβους, τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία και πλέον απογευματινά χειρουργεία, την επέκταση των ιδιωτικών κλινικών και τα ΣΔΙΤ σε νοσοκομεία. Παράλληλα ενισχύεται η πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης στις δημόσιες δομές, της πλήρους διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όλα αυτά συντελούν στο να αναγκάζεται ο λαός να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες Υγείας και για το Φάρμακο. Υπεύθυνες για αυτή την κατάσταση είναι οι πολιτικές που υπηρετούνται από όλες τις κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά και από τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

Για το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ο Γ. Σιδέρης, η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλους. Γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση και να δοθεί μεγάλο βάρος στην πρόληψη, μέσα σε ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας, με το βάρος στην ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας στελεχωμένα με όλες τις ειδικότητες.