Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Τιμήθηκε ο γιατρός και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου Χρήστος Παπαζαχαρίας

 

Με μία σεμνή χειρονομία τιμήθηκε από το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο γιατρός Χρήστος Παπαζαχαρίας, διευθυντής ΕΣΥ Γενικής Χειρουργικής στο νοσοκομείο ΚΑΤ ο οποίος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε.

Σε μία όμορφη βραδιά με συντρόφους, του απονεμήθηκε μία χαλκογραφία του 1983 που απεικονίζει τον σπουδαίο Έλληνα επιστήμονα της Ιατρικής, Γεώργιο Παπανικολάου με ιδιόχειρη επιστολή από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η χαλκογραφία έχει σχεδιαστεί από το γνωστό ζωγράφο και χαράκτη Γεώργιο Βαρλάμο, είναι υψηλής καλλιτεχνικής αξίας υπογεγραμμένη και χρονολογημένη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και είναι μέρος της μεγάλης προσφοράς έργων του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Διακρίνεται για την πληρότητα και την ιδιαίτερη εκφραστική της δύναμη. Στο έργο παρουσιάζεται ο Γιώργος Παπανικολάου (13 Μαΐου 1893- 19 Φεβρουαρίου 1962), ο διάσημος Έλληνας ιατρός, βιολόγος και ερευνητής, πρωτοπόρος στην κυτταροπαθολογία, κατά την ώρα της εργασίας του με τη λευκή ιατρική ποδιά και το μικροσκόπιο.

Δόθηκε με μεγάλη εκτίμηση στο σύντροφο γιατρό Χρήστο Παπαζαχαρία, για τη μεγάλη και ακούραστη προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στους συντρόφους (και όχι μόνο) που χρειάστηκαν τη βοήθεια του.

Εκ μέρους του ΠΓ της ΚΕ παρευρέθηκαν οι Θέμης Γκιώνης και Γιάννης Πρωτούλης και εκ μέρους του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας οι Γιώργος ΣιδέρηςΓιώργος Νάνος, Αφροδίτη Ρέτζιου και Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ οι Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος και Βούλα Πάκου