Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση

 

Συνεχίζουμε δυναμικά μαζί με το λαό του Περιστερίου
για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών
κόντρα στα κέρδη των λίγων

Περιστεριώτες- Περιστεριώτισσες

Το ΚΚΕ απευθύνει θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους και σε όλες που έκαναν το αποφασιστικό βήμα στις βουλευτικές εκλογές και στήριξαν τη μαχητική, 100% εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση. Καλεί επίσης σε συμπόρευση και σε κοινή δράση όλους αυτούς που σκέφτηκαν να στηρίξουν το ΚΚΕ, αλλά τελευταία στιγμή και για διάφορους λόγους δεν το έκαναν σε αυτή τη φάση.

Απευθυνόμαστε στο λαό που μπορεί να ψήφισε άλλα κόμματα με βαριά καρδιά κάτω από την επίδραση του λεγόμενου “μικρότερου κακού”. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην πάλη και τον αγώνα όπως κάνει πάντα : Για εμάς η μόνη διαχωριστική γραμμή είναι αν ανήκεις στους εκμεταλλευτές ή στους εκμεταλλευόμενους. Αν δηλαδή είσαι με τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική, ή με τους λίγους που τρώνε από τα έτοιμα, από αυτά που έχουμε παράγει εμείς με τον ιδρώτα μας και το αίμα μας.

Το ΚΚΕ σημειώνει σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά και αυτό αποτελεί το ελπιδοφόρο στοιχείο αυτών των εκλογών σε έναν συνολικό αρνητικό συσχετισμό. Στο δήμο μας, στο Περιστέρι, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 12.1%, ένα από τα καλύτερα ποσοστά στην Αττική και σε όλη τη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, οι βουλευτές του, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ήδη υλοποιούν αυτό για το οποίο δεσμεύτηκαν απέναντι στο λαό : Να είναι μπροστά σε κάθε εργατικό – λαϊκό πρόβλημα, να είναι η ασπίδα που πάνω της θα σταματάει η αντιλαϊκή επίθεση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ. Να είναι ταυτόχρονα η δύναμη αυτή που θα δείχνει την προοπτική του αγώνα και της πάλης, ότι οι εργάτες, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι μπορούμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι, αν πετάξουμε από πάνω μας τον βραχνά του καπιταλιστικού κέρδους.

Περιστεριώτες- Περιστεριώτισσες,

η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης γίνεται εύκολα αντιληπτή από την πρώτη μέρα. Η ΝΔ δεν “χάνει χρόνο”. Βάζει μπροστά ένα σχέδιο 100 ημερών όπως λέει, για να περάσει σειρά αντιλαϊκών νομοσχεδίων για όλα τα ζωτικά ζητήματα της ζωής μας : Υγεία, Φόροι, Μισθοί. Σε αυτήν την επιδίωξη θα έχει αρωγό το “υπουργείο συμπολίτευσης”, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ που στελέχη του λένε πως “η κυβέρνηση είναι πολύ καλή” και το ΠΑΣΟΚ που “εύχεται καλή επιτυχία”.

Καμία αναμονή ! Το ΚΚΕ είναι εδώ και δεν θα αφήσει στιγμή απροστάτευτο το λαό μας, δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή της πολιτική. Τους προειδοποιούμε πως θα μας βρουν μπροστά τους όταν πάνε με τους πλειστηριασμούς να πάρουν τα σπίτια του λαού, όταν σακατεύονται εργάτες λόγω προκλητικής έλλειψης μέτρων ασφαλείας, όταν τα ελάχιστα ΕΚΑΒ δεν φτάνουν στον προορισμό τους με δραματικές συνέπειες για τη ζωή μας...

Το ίδιο ισχύει και πιο συγκεκριμένα για τον δήμο μας. Χρήματα, δράσεις και υποδομές διατίθενται από τη διοίκηση Παχατουρίδη απλόχερα για τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις στον χώρο της διασκέδασης, τις κατασκευαστικές εταιρείες, την εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης. Για τον λαό προβλέπονται φόροι, χαράτσια, παράβολα, πληρωμές για την αγορά αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών.

Συνεχίζουμε κόντρα στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή δημοτική αρχή Παχατουρίδη να διεκδικούμε :

  • Να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο “Αττικόν” και τα Κέντρα Υγείας. Να ξανανοίξει το Λοιμωδών ως σύγχρονο πλήρες δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο
  • Να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αυτή τη στιγμή μένουν εκτός 180-250 παιδιά κάθε χρόνο
  • Πρώτη προτεραιότητα είναι η μελέτη και κατασκευή μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στο ορεινό Περιστέρι για την ανάσχεση των υδάτινων όγκων που πνίγουν την περιοχή.
  • Έργα και δράσεις αντιπυρικής προστασίας στο Ποικίλο όρος και το Πάρκο της Νέας Ζωής και αντισεισμικής θωράκισης με διεκδίκηση κρατικών πόρων και άμεση προτεραιότητα στα σχολεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς,
  • Άμεση ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων και παιδικών σταθμών από δημόσιο φορέα που θα έχει τη συνολική ευθύνη.
  • Υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού προσβάσιμες δωρεάν από το λαό. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ η κάρτα εισόδου στη Χωράφα
  • Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για μετατροπή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης σε πάρκινγκ. Να αξιοποιηθούν οι ελεύθεροι χώροι για τη νεολαία και τα παιδιά μας και όχι για να φτιάχνονται εμπορικά, καφετέριες και άλλα μεγαθήρια.
  • Ενοποιημένος χώρος στην ευρύτερη περιοχή του ΑΛΣΟΥΣ αποκλειστικά υψηλού πρασίνου, ήπιας άθλησης και αναψυχής, ανάσα ζωής για τους κατοίκους, χωρίς εμπορικές εγκαταστάσεις και ιδιωτική εκμετάλλευση. Απομάκρυνση του υπερκορεσμένου νεκροταφείου και κατασκευή του Διαδημοτικού. Άμεση κατασκευή αποτεφρωτήρα για την ανακούφιση του προβλήματος.
  • Άμεση αποξήλωση της υγειονομικής βόμβας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ο οποίος βρίσκεται δίπλα από το Άλσος. Μετεγκατάσταση του γκαράζ σε υπάρχοντες χώρους του Δήμου χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες που διαιωνίζουν το πρόβλημα.
  • Απόκτηση ελεύθερων χώρων με κρατική χρηματοδότηση χωρίς δάνεια από τις ιδιωτικές τράπεζες. Διανοίξεις κεντρικών αρτηριών με παράλληλα έργα οδοποιίας και μελετημένες πεζοδρομήσεις.
  • Να σταματήσει η απαράδεκτη ομηρία των εκατοντάδων εργατών στο δήμο, με τις ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας και τη μόνιμη ανασφάλεια στη ζωή τους.

Όλα τα παραπάνω έχει αποδειχθεί πως κερδίζονται μόνο με αγώνα, συσπείρωση και συλλογική προσπάθεια. Εδώ καταθέτουν όλες τους τις δυνάμεις οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, όλες οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο δήμο Περιστερίου.