Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Nα κατέβουν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης από το 18ο Δημοτικό Σχoλείο Περιστερίου


Nα κατέβουν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης από το 18ο Δημοτικό Σχ. Περιστερίου και να επιστραφούν στο σχολείο τα χρήματα που παρακρατήθηκαν για την εγκατάστασή τους!


Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» έχει επανειλημμένα δηλώσει την έντονη αντίθεσή τους στις πρακτικές της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου σχετικά με την εγκατάσταση καμερών καταγραφής και παρακολούθησης σε Δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Με πρόσχημα την «εξωσχολική» παραβατικότητα και στη λογική της «οικονομικής λύσης», παραβλέποντας τις προτεινόμενες λύσεις από τους Συλλόγους γονέων, το Σύλλογο εκπαιδευτικών και την Ένωση γονέων Περιστερίου (φύλαξη και  επαρκή φωτισμό),ο Δήμος Περιστερίου προσπαθεί να επιβάλλει την εγκατάστασή τους αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η ύπαρξη  καμερών στα σχολεία είναι ευθεία βολή στον κύριο στόχο της εκπαιδευτικής λειτουργίας που είναι η διαμόρφωση ελεύθερης προσωπικότητας των μαθητών!

Αν και γνωρίζει ο Δήμος Περιστερίου πολύ καλά ότι η τοποθέτηση καμερών απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων, η εγκατάστασή τους στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου έγινε χωρίς κανένα από τα απαραίτητα προαπαιτούμενα.

Η  άμεση αντίδραση του Συλλόγου Διδασκόντων και η ομόφωνη απόφασή του από τον περασμένο Φεβρουάριο  να κατέβουν  αμέσως  οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου εν αγνοία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, όχι μόνο δεν εισακούστηκαν από το Δήμο, αλλά έφτασε στο σημείο να επιβαρύνει εξολοκλήρου το ίδιο το σχολείο με τα έξοδα εγκατάστασής των καμερών παρακολούθησης,  μειώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη πετσοκομμένη κρατική χρηματοδότηση και  στερώντας του χρήματα που προορίζονταν για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά  πως δεν θα ανεχτούμε την ηλεκτρονική παρακολούθηση των μαθητών μας  με οποιαδήποτε δικαιολογία.

Τα σχολεία δεν είναι ούτε στρατιωτικά εργοστάσια, ούτε τράπεζες, ούτε εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου!  Οφείλουν να είναι ανοικτά στα παιδιά της γειτονιάς για άθληση και παιγνίδι με την αξιοποίηση των δομών τους. Στα σχολεία ασκούνται και εκτός ωραρίου συμπληρωματικές πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών και δραστηριότητες των Συλλόγων των εκπαιδευτικών και των γονιών. Για την επαρκή φύλαξή τους απαιτείται πρόσληψη φυλάκων, κατασκευή ασφαλών περιφράξεων και νυκτερινός φωτισμός.


Απαιτούμε να κατέβουν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης από το 18ο δημοτικό σχολείο και να επιστραφούν στο σχολείο τα χρήματα που παρακρατήθηκαν για την εγκατάστασή τους !           


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΟΦΙΑ    ΚΟΥΜΠH 

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ