Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ομιλία του Θ. Παφίλη στο Περιστέρι: «Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να κάνουμε το φόβο τους εφιάλτη και τον εφιάλτη τους πραγματικότητα»

 


Σε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, που γέμισε από εργαζόμενους και νεολαία, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές στον Δυτικό Τομέα Στέλιος Μπούσουλας, Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη και Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στον Δυτικό Τομέα Βιβή Δάγκα και Γιώργος Πέρρος, μέλη της ΚΕ του Κόμματος, Νίκος ΚαραγιάννηςΒαγγέλης Σερίφης, Ελένη Καρανάσιου και Ειρήνη Μπεκιάρη.

Επίσης, ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ, και ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αγωνιζόμαστε και ψηφίζουμε με κριτήριο τις ανάγκες μας - Δυναμώνουμε το ΚΚΕ



«Ένας από τους εκατοντάδες λόγους για να στηρίξει κάνεις το ΚΚΕ είναι η πορεία του κάθε κόμματος στη τοπική διοίκηση», υπογράμμισε ο Γιώργος Σιδέρης. Σχολιάζοντας τις συγκλίσεις ανάμεσα στα αστικά κόμματα και ιδιαίτερα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που όσο πλησιάζουμε στις κάλπες δυναμώνει, έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει στις δημοτικές εκλογές τον Ανδρέα Παχατουρίδη, εν ενέργεια Δήμαρχο της πόλης με πλούσιο αντιλαϊκό έργο, ο οποίος ήδη στηρίζεται από τη ΝΔ και από τμήμα του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. «Στις 21 Μαΐου ο λαός του Περιστερίου να τιμωρήσει την πολιτική που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους τους σε Δήμους και Περιφέρειες», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε. «Ψηφίζουμε όπως ζούμε. Αγωνιστικά. Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε. Με ισχυρό ΚΚΕ», κατέληξε.


Στην άθλια κατάσταση της σχολικής στέγης και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις αλλά και από τη δημοτική αρχή που ενώ «παίρνει δάνειο 12 εκατομμυρίων ευρώ, για τα σχολεία όχι μόνο δεν περισσεύει επιπλέον χρηματοδότηση, αλλά συνεχώς μειώνεται», αναφέρθηκε ο Στέλιος Μπούσουλας. Κατήγγειλε τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, τα κοντέινερ στα οποία στεγάζονται νηπιαγωγεία, στο ακατάλληλο κτήριο του ειδικού δημοτικού σχολείου. «Αυτή την εκλογική μάχη, τη δίνουμε με πολλούς περισσότερους, που παλεύουν μαζί μας χωρίς να ταυτίζονται και χωρίς να συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα μας, αλλά έχουν βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από όσα ζήσαμε. Στις 21 του Μάη, σηκώνουμε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ και εδώ στο Περιστέρι πολύ πιο ψηλά», σημείωσε.


Τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Υγεία σκιαγράφησε η Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, γιατρός βιοπαθολογος, διευθύντρια Επιστημονικα και Διοικητικά υπεύθυνη του τμήματος Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Με την παρέμβασή της συνόψισε τα βασικά βήματα που κατέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις στην κοινή πορεία της υποβάθμισης, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δημοσίων δομών υγείας, της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Νοσοκομείων, της παιδιατρικης περίθαλψης. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στα κριτήρια κοστολόγησης ομοιογενών διαγνωστικών κατηγοριών, των λεγόμενων DRG’s, τα οποία έχει εισάγει από το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται να εφαρμόσει η ΝΔ από τον Ιούλιο του 2022 σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Με βάση τα κριτήρια αυτά, «οι γιατροί της χώρας θα καλούνται να κοστολογούν τις νοσηλείες των ασθενών τους», δηλαδή να βάζουν στη ζυγαριά από την μια τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και από την άλλη το κόστος της θεραπείας. Στο φόντο των εξελίξεων αυτών τόνισε πως «η ενδυνάμωση του ΚΚΕ παντού, στις επικείμενες εκλογές αλλά και στο λαϊκό κίνημα, θα δώσει δύναμη και ώθηση στον λαό να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση των εξελίξεων με μόνο κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματά του».

Η ψήφος της ελπίδας είναι κόκκινη



«Είναι μια ξεχωριστή μέρα σήμερα, είναι η 9η Μάη και τιμάμε την επέτειο της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών», υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, ανεβαίνοντας στο βήμα. Κάλεσε τον λαό να κρατήσει «ψηλά τις κόκκινες σημαίες», δίνοντας απάντηση στην ανακήρυξη της συγκεκριμένης μέρας σε «ημέρα της Ευρώπης» από την ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας, ταύτισης φασισμού – κομμουνισμού, υποβάθμισης της συμβολής των κομμουνιστών στην αντιφασιστική νίκη. «Οι σελίδες της ιστορίας που γράφτηκαν με αίμα δεν μπορούν να σβηστούν με βρώμικη λάσπη και μελάνι. Και η ιστορία γράφει πως απέναντι στον φασιστικό άξονα στάθηκαν και τον τσάκισαν η Σοβιετική Ένωση, τα αντιστασιακά κινήματα, στα οποία πρωτοστάτησαν τα κομμουνιστικά κόμματα, οι κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες. Μέσα σε αυτούς στη χώρα μας αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, η μεγαλειώδης αντίσταση με το ΕΑΜ, τον θρυλικό ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, την Εθνική Αλληλεγγύη, με ψυχή και καθοδηγητή το ΚΚΕ», τόνισε.

Επικαλούμενος την ιστορική πείρα στάθηκε και στο σύγχρονο καθήκον της πάλης ενάντια στις φασιστικές δυνάμεις, που συνεχίζουν να αποτελούν εφεδρεία του συστήματος: «Ο φασισμός και οι φασίστες δεν πολεμιούνται με τροπολογίες και δικαστήρια, αλλά με την πάλη του λαού, κατά της μήτρας που τους γεννάει, τον ίδιο τον καπιταλισμό», ξεκαθάρισε. «Γι’ αυτό, λοιπόν, ΚΚΕ δυνατό για να μην τολμήσουν να βγουν από τα λαγούμια τους. Εμείς τους πολεμήσαμε, εμείς με το λαό θα τους τσακίσουμε», πρόσθεσε.

«Η οργή και η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει και πρέπει να μετατραπεί σε ψήφο τιμωρίας αλλά και ελπίδας, σε ψήφο στο ΚΚΕ», υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης. «Για τον λαό το ζητούμενο είναι αν την επόμενη των εκλογών θα είναι ισχυρός, με ισχυρό ΚΚΕ, για να εμποδίσει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση και να περάσει στην αντεπίθεση να διεκδικήσει και να έχει κάποιες κατακτήσεις. Να βάλει πλώρη για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που όλοι τους υπηρετούν», διαμήνυσε.

Στηλιτεύοντας τον «σκυλοκαυγά» ανάμεσα στα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των εργαζομένων για να παραλάβουν τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής, ξεκαθάρισε πως όλοι τους «συμφωνούν με τα νέα μνημόνια που έρχονται», κάτω από τον τίτλο του Ταμείου Ανάκαμψης, της Επενδυτικής Βαθμίδας, του Συμφώνου Σταθερότητας, της «ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας», του στόχου της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Όλα αυτά είναι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, ό,τι χρώμα κι αν έχει», επισήμανε, πρόγραμμα που υπηρετεί την αύξηση των κερδών των λίγων και επιφυλάσσει άθλια ζωή για τους πολλούς.

Η γενικευμένη αντιλαϊκή σύγκλιση, που αγγίζει κάθε τομέα της ζωής, από τις Μεταφορές, την Υγεία, την Παιδεία, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, αλλά και τη στοίχιση στο ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, αποτελεί, όπως εξήγησε, την αντικειμενική βάση πάνω στην οποία προετοιμάζονται τα σενάρια για την κυβέρνησης συνεργασίας της επόμενης μέρας και ο στόχος για τον «μεγάλο συνασπισμό». Τα σενάρια άλλωστε αυτά, υπενθύμισε, προβάρονται ήδη σε Δήμους, μεταξύ αυτών και στον δήμο της Πάτρας όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον κομμουνιστή Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη. Κι ενώ η σύγκλιση βγάζει μάτι, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να θολώσει τα νερά: Δυναμώνει την επίθεση στο ΚΚΕ, έχει το θράσος να καπηλεύεται την ιστορία και τους αγώνες των κομμουνιστών, την ίδια ώρα που διαγωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ για την ...κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, αξιώνει στήριξη και ανοχή για να αναδειχθεί στα κυβερνητικά έδρανα.

«12 μέρες έμειναν μέχρι την κάλπη. Ολοι στη μάχη για να φθάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Παντού για να κάνουμε το φόβο τους εφιάλτη και τον εφιάλτη τους πραγματικότητα με ένα ισχυρό ΚΚΕ», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε.