Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Γ. Σιδέρης: Όποιος θεωρεί πως η Υγεία δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα είναι ΚΚΕ (AUDIO)

 

Εμείς ως ΚΚΕ λέμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιχειρηματική δράση στην Υγεία, πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει να υπάρχει αποκλειστικά, δημόσια, δωρεάν Υγεία. Αυτό είναι θεμελιώδες, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, γιατρός, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μάη, σε ραδιοφωνική εκπομπή της «ΕΡΤ» «Μακεδονία», για τα ζητήματα της Υγείας.

Υπενθύμισε ότι, το ΚΚΕ, με τους βουλευτές του έκανε σχεδόν 630 ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή για ζητήματα υγείας και πρόνοιας, ενώ πρωτοστάτησε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης στην Υγεία. Όποιος άνθρωπος σήμερα θεωρεί πως η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται είναι ΚΚΕ, είτε το ψηφίσει την Κυριακή, που αυτό τον καλούμε να κάνει, είτε δεν το ψηφίσει, επισήμανε ο Γ. Σιδέρης.

Ανάφερε επίσης ότι, το βασικό ζήτημα πάνω στο οποίο καλούνται όλα τα κόμματα να πάρουν θέση είναι αν η Υγεία είναι αγαθό ή είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, και εδώ το ΚΚΕ έχει θεμελιώδεις διαφορές με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Ας σκεφτεί πάντως ο καθένας αν έχει διαφορές η ΝΔ που μιλά για συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα, με τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για συνύπαρξη δημόσιου ιδιωτικού τομέα, που υποτίθεται θα λειτουργεί συμπληρωματικά, και το ΠΑΣΟΚ που μιλά για ένα ισχυρό σύστημα Υγείας, όχι δημόσιο και δωρεάν, αλλά υπό δημόσια εποπτεία, συνέχισε ο Γ. Σιδέρης, προσθέτοντας ότι, βλέπουμε ότι και τα δύο κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικούν σήμερα να γίνουν κυβέρνηση ή κορμός της νέας κυβέρνησης, "ευλογούν" την ιδιωτική Υγεία και εμπορευματοποιούν τη δημόσια, και από την άλλη πρέπει κάποιος να τους παλέψει. Άρα τι σύγκλιση να υπάρχει σε αυτό, τόνισε.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΚΚΕ για την Υγεία, ο Γ. Σιδέρης είπε ότι, το ΚΚΕ έχει στον πυρήνα της πολιτικής του πρότασης μια άλλη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), η οποία θα έχει σαν βασικό κριτήριο της ανάπτυξής της, την πλήρη, απολύτως δωρεάν κάλυψη όλων των αναγκών σε υπηρεσίες ΠΦΥ, όλο το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο και ταυτόχρονα θα έχει άμεση πρόσβαση ο κάτοικος της περιοχής σε αυτή.

Αυτό, συμπλήρωσε ο Γ. Σιδέρης, λύνεται, δίνοντας όλο το βάρος του σχεδιασμού μιας πολιτικής Υγείας σε αυτό που εμείς ονομάζουμε Κέντρο Υγείας, το οποίο έχει όλες τις ειδικότητες, όχι μόνο τις ιατρικές και αυτός είναι ο πυρήνας της δικής μας πολιτικής πρότασης.

Τέλος, ο Γ. Σιδέρης ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες, κυρίως από αγροτικούς γιατρούς σε όλη τη χώρα, τους οποίους οι διευθυντές τους δεν τους δίνουν άδεια να πάνε να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές και αυτό γίνεται γιατί, υποτίθεται, θα μπει η υγεία του πληθυσμού σε κίνδυνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αποψίλωση των δημοσίων μονάδων Υγείας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που μπαίνει πλέον στη ζυγαριά μέχρι και το δημοκρατικό, αναφέρετο δικαίωμα, αυτό της ψήφου στις βουλευτικές εκλογές.