Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ο Γ.Σιδερης σε σύσκεψη με νέους γιατρούς: Η ψήφος είναι όπλο για το λαό όταν κατατίθεται στο ΚΚΕ

 

Σύσκεψη με νέους νοσοκομειακούς γιατρούς πραγματοποίησε η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ την Παρασκευή 31/3.

Στη σύσκεψη μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος και νοσοκομειακοί γιατροί Δήμητρα Σταματέλου και Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στους μεγαλειώδεις αγώνες του λαών της Ευρώπης, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, μετά το έγκλημα στα Τέμπη που όπως τονίστηκε στις παρεμβάσεις αποτελούν αιτία ανάτασης και αισιοδοξίας για όλους εργαζόμενους, ενώ αναδείχθηκε η αξία του οργανωμένου αγώνα, η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών σε αυτούς.

Κατόπιν, στις παρεμβάσεις τους οι υποψήφιοι ανέδειξαν τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην Υγεία στα δημόσια νοσοκομεία, με ιδιαίτερη έμφαση στη διάρκεια της πανδημίας. Τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης, της ιδιωτικοποίησης δομών και υπηρεσιών μέσα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το πώς η εμπειρία όλων των παραβρισκόμενων στη συζήτηση, που είναι νοσοκομειακοί γιατροί, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ για τον παρασιτικό ρόλο του ιδιωτικού τομέα υγείας, για τα εμπόδια που μπαίνουν στην Υγεία του λαού από τη λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτή είναι η αιτία για τις ελλείψεις προσωπικού, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για τις απαρχαιωμένες υποδομές, για την τραγική ανεπάρκεια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Και κάλεσαν σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, όχι μόνο για τη συνέπεια λόγων και έργων αλλά κυρίως γιατί έχει αταλάντευτα στον προσανατολισμό του την ενίσχυση της οργάνωσης του αγώνα του λαού για τις σύγχρονες ανάγκες του.


Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ρόλο των λεγόμενων μικρών κομμάτων. Αναδείχθηκε ότι κάθε φορά που το σύστημα βλέπει ότι δεν μπορεί με τα διαθέσιμα εργαλεία να απορροφήσει την οργή, τότε επιστρατεύει διάφορες εφεδρείες. Ότι τα λεγόμενα μικρά κόμματα αποδεικνύονται χρήσιμοι σύμμαχοι του μεγάλου ενόχου για τα προβλήματα του λαού, και τα πρόσφατα μόνο παραδείγματα είναι πολλά: Οικολόγοι Πράσινοι, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΛΑΕ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΜέΡΑ-25.

Όλοι τους πρόθυμοι υποστηρικτές του συστήματος, πρόθυμοι να είναι δεκανίκι στην κυβερνητική σταθερότητα. Τονίστηκε επίσης, ότι η ψήφος είναι όπλο όταν αξιοποιείται για να αποδυναμωθούν τα κόμματα του συστήματος, όταν αξιοποιείται για να δυναμώσει ο πόλος της αντίστασης, του αγώνα και της προοπτικής. Η ψήφος είναι όπλο όταν κατατίθεται στο ΚΚΕ, γιατί αυτήν την ψήφο την κερδίζεις από την επόμενη μέρα των εκλογών, την βλέπεις δίπλα σου και όχι απέναντί σου σε παζάρια για κυβερνητικές καρέκλες.