Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Σύσκεψη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου


Σύσκεψη με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με ομιλητή το Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ.

Ο Γιωργος Σιδέρης μεταξύ άλλων τόνισε

"Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επιτρέψει να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να τη βγάλει φτηνά η πολιτική που εξοντώνει ζωές. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσει σε όλες τις εργατικές λαϊκές γειτονιές του Περιστερίου. Να καταδικαστεί η αιτία που προκαλεί εγκλήματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πολιτική της «απελευθέρωση» της αγοράς με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών, ο τεμαχισμός του ΟΣΕ και η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων κομματιών του, η τεράστια υποστελέχωση σε προσωπικό και οι τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας και υποδομές του κρατικού ΟΣΕ που υπηρέτησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις (...)


Τα τερατουργήματα που λένε τα αστικά κόμματα ότι φταίει ο σταθμάρχης που ήταν δημόσιος υπάλληλος που ήταν αδιάφορος, που ήταν βύσμα του ενός ή του άλλου βουλευτή, που δεν είχε αξιολογηθεί γιατί δεν το επέτρεπαν οι συνδικαλιστικές “συντεχνίες” και άλλα τέτοια που προπαγανδίζει η ΝΔ και σιγοντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν ούτε αυτούς που τα λένε. Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό γίνεται από αυτούς που κυβέρνησαν και ευθύνονται για πολλά τέτοια εγκλήματα. Οι συγκλονιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και στο Περιστέρι δείχνουν ότι ο λαός μας σωστά ενοχοποιεί το κέρδος, τις ιδιωτικοποιήσεις, το εχθρικό αστικό κράτος, που χρόνια τώρα ότι σ
χετίζεται με την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια το θεωρεί περιττό κόστος."