Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Σύσκεψη με νέους εργαζόμενους στο Περιστέρι: Με το ΚΚΕ στον αγώνα για ζωή χωρίς εισητήρια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των  Οργανώσεων της ΚΝΕ με νέους εργαζόμενους στο Περιστέρι, με τίτλο «Με το ΚΚΕ στον αγώνα για ζωή χωρίς εισιτήρια!», την Κυριακή 5 Μαρτίου στο εναλλακτικό καφέ “Ανεμολόγιο”. Στη σύσκεψη μίλησαν εισηγητικά  ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Βαγγέλης Σερίφης, μουσικός παραγωγός και εκπαιδευτικός, υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στο Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε όλα τα ζητήματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν την επικαιρότητα. Αναφέρθηκαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ότι ακριβώς «τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες»  που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό, στις μέχρι τώρα κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, στην ιδιωτική εταιρεία για το γεγονός ότι θυσιάζουν τόσες ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους.

Στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανή συζήτηση με τους υποψήφιους βουλευτές, όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις, μεταφέρθηκαν προβληματισμοί και έγινε κουβέντα πάνω σε όσα ειπώθηκαν αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις. Συζητήθηκε η πολιτική θέση των άλλων κομμάτων, η πρόταση του ΚΚΕ και γιατί η νεολαία πρέπει να ψηφίσει ελεύθερα και ανυπότακτα με κριτήριο την ψήφο που δίνει δύναμη στον αγώνα, για τη ζωή που αξίζει στη νέα γενιά.

Aπό τη συζήτηση ξεχώρισαν μεταξύ άλλων και τα εξής:

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί! Να βρει τοίχο η προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή να πέσει η ευθύνη σε έναν σταθμάρχη και να βγουν όλοι οι άλλοι λάδι. Η θλίψη έγινε οργή και η οργή μαζικοί αγώνες, όπως αποδείχτηκε και στις τελευταίες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, να μπούμε μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό, με τις οργανώσεις τους, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μετατρέψουμε την οργή σε οργανωμένη πάλη κόντρα στο σύστημα και τα κόμματά του, που στέλνουν τη νεολαία στη σφαγή, που είναι υπεύθυνοι για τραγωδίες όπως αυτή στα Τέμπη.

Οι “ψυκτικοί” του Περιστερίου πρέπει και στις επερχόμενες εκλογές να καταδικάσουν τον ένοχο! Να ψηφίσουν αντισυστημικά, ανατρεπτικά και ξεκάθαρα. Δεν πρέπει να μπουν σε «καλούπια», δεν θα βγουν στο «παζάρι» για κυβερνητικές «καρέκλες» αλλά στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, για να διαμορφωθεί ένα πανελλαδικό συντονισμένο κίνημα που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίγει τον δρόμο της ανατροπής. Μόνο αυτός είναι ο δρόμος για να εκφράσει στις εκλογές η νέα γενιά την οργή της για όσα ζει, να κάνει τη φωνή της να ακουστεί δυνατά και να συνεχίσει τον αγώνα της από καλύτερη θέση. 

Να σκεφτεί ο καθένας πότε άλλαξε κάτι την τελευταία τετραετία και με ποιους πλάι-πλάι; Με τους κομμουνιστές και τα μέλη της ΚΝΕ ή με όσους έλεγαν «θα λογαριαστούμε μετά» και πρότειναν στην κυβέρνηση «υπουργούς κοινής αποδοχής» στην πανδημία; Με τους κομμουνιστές εργάτες μπροστά στα σωματεία ή με όσους έλεγαν ότι οι αγώνες και οι απεργίες δεν αλλάζουν τα πράγματα και ψήφιζαν πάνω από τις μισές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη; Με την αντιφασιστική δράση του λαού και των κομμουνιστών ή με αυτούς που καλλιεργούσαν αυταπάτες μετά τη δίκη της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. ότι ο φασισμός «ηττήθηκε», κρατούσαν ίσες αποστάσεις και έκαναν συναντήσεις με φασίστες απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, που κάθε χρόνο διοργανώνουν «γιορτές μίσους» με τον Κασιδιάρη; Με τα άδεια έδρανα των βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή ή με όσους χειροκρότησαν τους ΝΑΤΟικούς και τους ναζί του τάγματος Αζόφ; Με τους βουλευτές και μέλη του ΚΚΕ ή με τους Πάτσηδες και όσους έλεγαν ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι επανάσταση;

Οι τελευταίες τραγικές εξελίξεις απέδειξαν ότι χαμένη ψήφος είναι αυτή που δίνεται στα αστικά κόμματα των εγκληματικών πολιτικών που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Με το ΚΚΕ στον αγώνα και τις εκλογές για να τιμωρηθούν οι πολιτικές που φταίνε για δεκάδες θανάτους νέων ανθρώπων, για εκατομμύρια θανάτους ονείρων της νεολαίας. Με το ΚΚΕ στον αγώνα για ζωή χωρίς εισιτήρια!