Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Σωματεία και φορείς Περιστερίου: Με πλούσιο πρόγραμμα δράσης προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη

 

Τη συμμετοχή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη, στο Σύνταγμα, προετοιμάζουν τα Σωματεία και φορείς του Περιστερίου, τα οποία πραγματοποίησαν σύσκεψη την Τετάρτη 9 Φλεβάρη στο Θεατράκι του δήμου, με θέμα την οργάνωση της κοινής και συντονισμένης πάλης ενάντια στην ακρίβεια, στις καθημερινές ανατιμήσεις, στην πολιτική που αδειάζει τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων, ενισχύοντας με όλα τα μέσα τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η σύσκεψη κατέληξε σε πλαίσιο αιτημάτων για την προστασία και ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος καθώς και σε πρόγραμμα δράσης όπου μέχρι την κορύφωση του στο συλλαλητήριο 26/2 περιλαμβάνει:

  • Τρίτη 15 Φλεβάρη: Στις 10 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΕΔΔΗΕ (Θηβών 57 Περιστέρι) - Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι.
  • Σάββατο 19 Φλεβάρη: Στις 11 π.μ. συγκέντρωση - πικετοφορία στον πεζόδρομο Περιστερίου (Εθν. Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή).
  • Τρίτη 22 Φλεβάρη και την Πέμπτη 24 Φλεβάρη: Στις 6.30 μ.μ. αυτοκινητοπορείες στις γειτονίες του Περιστερίου. (Σημείο έναρξης Ευαγγελίστρια).
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Περιστερίου για τα Δημοτικά Τέλη.
  • Συγκέντρωση - εξόρμηση στο κεντρικό κατάστημα του «Σκλαβενίτη» (Λ. Κηφισού 136).

Επίσης όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων στήριξαν ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, δηλώνοντας ότι θα φθάσουν στους εργασιακούς χώρους και τις γειτονιές του Περιστερίου για να αποκαλύψουν το έγκλημα της κυβέρνησης και να εκφραστεί πλατιά η αλληλεγγύη.

Τη σύσκεψη διοργάνωσαν: Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων - Παράρτημα Περιστερίου και το Παράρτημα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου - Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγ. Βαρβάρας. Συμμετείχαν: Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου (μέλος της ΟΓΕ), η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων Παράρτημα Περιστερίου, το Συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού - Παράρτημα Δυτικών, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», το ΕΣΥΝ Περιστερίου και η Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών Δυτικών Συνοικιών.

Όπως σημειώνουν τα Σωματεία, «το προηγούμενο διάστημα δώσαμε αγώνα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του δημόσιου συστήματος Υγείας, για τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της ζωής της υγείας μας, αλλά και του συνόλου των δικαιωμάτων μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Δυναμώνουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, που αφορούν στην προστασία της ζωής, της υγείας και του εισοδήματός μας».