Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Γιώργος Σιδέρης: Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα της υγείας και μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία (AUDIO)

 

Τα αιτήματα για επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα της υγείας και για μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, επανέλαβε ο Γιώργος Σιδέρης, γιατρός στο νοσοκομείο «Αττικόν» και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας σε εκπομπή του ρ/σ «Αθήνα 9,84». 

Χαρακτήρισε αναποτελεσματικό μέτρο την επίταξη των 200 αυτοαπασχολουμένων γιατρών καθώς, όπως σημείωσε, δεν λύνει τα βασικά προβλήματα που επικρατούν και παράλληλα η κυβέρνηση αφήνει ανέγγιχτους τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας, που έχουν έτοιμο εξοπλισμό, κλίνες, έμπειρο προσωπικό και μπορούν να συμβάλουν.

Το σταθερό που έχει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνησης στην πολιτική της, επεσήμανε, είναι ότι δεν θέλει να βάλει χέρι στα κέρδη των μεγάλων ιδιωτικών και διαγνωστικών αλυσίδων. Και συνέχισε θέτοντας το ερώτημα «πως θα λύσουν οι 200 αυτοαπασχολούμενοι γιατροί το πρόβλημα των 100 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ;». Να γιατί λέμε, πρόσθεσε, επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα της υγείας, του προσωπικού και των υποδομών του, καθώς και μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Το «ασύλληπτο» που ισχυρίζεται η κυβέρνηση σε σχέση με τις προσλήψεις που διατείνεται ότι έχει προχωρήσει, είναι ότι έχουμε τους διπλάσιους ασθενείς με τους ίδιους γιατρούς, κατέληξε ο Γ. Σιδέρης.