Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Παρεμβάσεις Γιώργου Σιδέρη για υγειονομικά ζητήματα (VIDEO)

Ευθύνη της αρμόδιας ΥΠΕ και της κυβέρνησης ο εμβολιασμός 118 εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Τις ευθύνες της κυβέρνησης και της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με τους 118 υγειονομικούς στο «Αττικόν» που δεν μπορούν να εμβολιαστούν ενώ θέλουν, γιατί υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα, επισήμανε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στο κανάλι «Mega» το πρωί της Παρασκευής 18 Μάρτη.

Όπως εξήγησε, οι εργαζόμενοι είναι όλων των ειδικοτήτων και των εργασιακών σχέσεων, δουλεύουν επί χρόνια στο νοσοκομείο, αλλά δεν φαίνονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ως αποτέλεσμα του τρόπου πρόσληψής τους. Επισήμανε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από την αρμόδια ΥΠΕ και δεν είναι προσωπικό θέμα των εργαζομένων, τους οποίους μάλιστα κάποιοι καλοθελητές έσπευσαν να τους κατηγορήσουν ότι αυτοί φταίνε για τη διασπορά του κορονοϊού.


Να δοθεί λύση για τους ειδικευόμενους γιατρούς που δεν μπορούν να πάρουν τίτλο ειδικότητας και να δουλέψουν


Στην υπόθεση των 220 ειδικευόμενων γιατρών που έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις εδώ και ένα χρόνο, για να πάρουν τον τίτλο της ειδικότητας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ρ/σ «Real FM».

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα προκύπτει από διάφορους νόμους που έχουν περάσει όλες οι κυβερνήσεις, οι οποίοι θέτουν ως προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει το αγροτικό τους για να δώσουν εξετάσεις απόκτησης ειδικότητας. Ωστόσο, από τον περασμένο Νοέμβρη έχουν προκηρυχθεί μόλις 20 θέσεις αγροτικών ιατρών. Οι συγκεκριμένοι γιατροί, εάν έδιναν εξετάσεις και αποκτούσαν την ειδικότητα θα μπορούσαν να συνδράμουν στα νοσοκομεία που σήμερα στενάζουν από την υποστελέχωση.

Ο Γ. Σιδέρης υπογράμμισε πως είναι ένα σοβαρό θέμα και θα μπορούσε να λυθεί εάν έδιναν πρώτα τις εξετάσεις και έκαναν μετά το αγροτικό τους. «Πώς γίνεται μέσα σε μία νύχτα να μεταφερθούν ειδικευόμενοι γιατροί από δημόσια νοσοκομεία στο ''ΛΗΤΩ'' ενώ στην περίπτωση των 220 ειδικευόμενων η κυβέρνηση δεν τους επιτρέπει να εξελιχθούν επιστημονικά και δεν βρίσκει λύση με το πρόσχημα ότι θα υπάρξει αφαίμαξη των αγροτικών ιατρείων;», αναρωτήθηκε.

Επισήμανε ακόμα ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες που έχουν εντάξει τους τελειόφοιτους της Ιατρικής στο σύστημα Υγείας, στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης, στο 5ο έτος των ιατρικών σχολών έχει σταματήσει η κλινική εξέταση, ενώ το 6ο έτος κάνει διαδικτυακό μάθημα και του απαγορεύουν να πάει στα νοσοκομεία για εκπαίδευση, με το πρόσχημα της πανδημίας.