Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Σιδέρης: Οι εργαζόμενοι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ που είναι μπροστά στον αγώνα για τα προβλήματα που σήμερα κοστίζουν ζωές και απέναντι στο σύστημα που σκοτώνει για τα κέρδη (VIDEO)

 

Σε εκδήλωση υγειονομικών της Κρήτης μίλησε ο Γιώργος Σιδέρης,  μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ήταν αναπόφευκτη η πανδημία και η κατάρρευση όλων των εμπορευματοποιημένων συστημάτων υγείας; 

Πως γίνεται από εκεί που κάποια συστήματα υγείας παρουσιάζονταν ως πρότυπο τώρα έγιναν παράδειγμα προς αποφυγή;

Παλέυουμε όλοι μαζί ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό ή μήπως οι κυβερνήσεις βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν όλο το αντιδραστικό τους οπλοστάσιο;

Ο Γιώργος Σιδέρης αφού ανέλυσε πως βρήκε το σύστημα υγείας η πανδημία, πως εξελίχθηκε η διαχείριση της πριν και μετά το εμβόλιο και αφού αναφέρθηκε στη δράση του Κόμματος και του κινήματος όλο αυτό το διάστημα, ανέδειξε μέσα από παραδείγματα του κλάδου της Υγείας την ανωτερότητα του σοσιαλισμού. 

Όπως τόνισε: 

"...Φαίνεται η ανωτερότητα του σοσιαλισμού που έχει σαν κριτήριο παραγωγής τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος, που αντιμετωπίζει την υγεία ως αγαθό και όχι σαν εμπόρευμα. Δεν θα ήταν έτσι αν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός απέναντι στην "αυτοτέλεια" των μονάδων και την λειτουργία τους με επειχειρηματικά κριτήρια. Αποδείχτηκε η ανωτερότητα της εργατικής εξουσίας με τους εργαζόμενους κοινωνούς των αποφάσεων και της ενημέρωσης του σχεδιασμού. Αποδείχτηκε ότι ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας είναι μονόδρομος απέναντι στο πάρτι που έχει στήσει ο ιδιωτικός τομέας βγάζοντας κέρδος από τη λοιπή νοσηρότητα και παίρνοντας παχυλές χρηματοδοτήσεις. Οι εργαζόμενοι που συμπορεύονται με το ΚΚΕ πρέπει ταυτόχρονα να είναι και μπροστά στον αγώνα απέναντι στο παραμικρό πρόβλημα που σήμερα κοστίζει ζωές αλλά και απέναντι σε ένα σύστημα που σκοτώνει για τα κέρδη.

Να γυρίσουμε στην κανονικότητα θέλουμε και εμείς αλλά δεν εννοούμε το ίδιο με τους καπιταλιστές και την κυβέρνηση. Κανονικότητα για αυτούς είναι να ξαναγυρίσουμε στον πενιχρό μισθό, την αποξένωση και σε ένα σμπαραλιασμένο σύστημα υγείας. Για μας είναι να βγει ο λαός μας υγιής και με ένα άλλο σύστημα υγείας".