Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Αυτοκινητοπορεία για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Χρυσούπολη (VIDEO)

 

Αυτοκινητοπορεία με στόχο να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποίησαν την Κυριακή κάτοικοι της Χρυσούπολης στο Περιστέρι.

Το βασικό αίτημα των κατοίκων είναι η απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και κοντά σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο κείμενο της επιτροπής κατοίκων σημειώνεται:

«Να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας από την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Χρυσούπολης. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν παζαρεύουμε την υγεία μας. Δεν δεχόμαστε την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην συμβολή των οδών Αίγλης και Ναούσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

  • Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται 8 σχολεία (7ο - 10ο Λύκειο, 2ο ΕΠΑΛ, 45ο Νηπιαγωγείο, 39ο Νηπιαγωγείο, 40ό Δημοτικό, 45ο Δημοτικό, 32ο Δημοτικό).
  • Παιδική χαρά, αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Στο απέναντι κτίριο λειτουργεί φροντιστήριο.

Απαιτούμε:

  • Ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, δήμος, ΕΑΕΕ) για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Αρμόδια υπουργεία, υπηρεσίες, ΕΕΤΤ, δημοτική αρχή να παρέμβουν άμεσα για την απομάκρυνσή της, για τη διενέργεια μέτρησης της ακτινοβολίας και τη δημόσια κοινοποίηση των αποτελεσμάτων».

Η ανησυχία από τους κατοίκους σχετικά με την υγεία τους είναι μεγάλη, καθώς αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση κεραίας έγινε και με παράνομο τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες ημέρες έχουν υπογράψει πάνω από 700 κάτοικοι τα παραπάνω αιτήματα. Με τη σημερινή τους κινητοποίηση δήλωσαν ότι βιώνουν ήδη τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, δεν θέλουν άλλες συνέπειες για την υγεία τους. Αλλά και ότι πλέον, έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι, η δημοτική αρχή έχει στα χέρια της όλα τα στοιχεία για να διεκδικήσει την απομάκρυνση της κεραίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία ημέρα μετά την τοποθέτηση της κεραίας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη δημοτική αρχή της παράταξης Παχατουρίδη να δηλώνει ότι «δεν είναι στην ευθύνη μας», στάση που φαίνεται άλλαξε μέσα σε λίγα 24ωρα έπειτα από την αποκάλυψη των κατοίκων σχετικά με παράνομη αδειοδότηση και την άμεση και μαζική κινητοποίηση του κόσμου.

Στη σημερινή αυτοκινητοπορεία συμμετείχε και ο διαμερισματικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Ανδρέου. Στην παρέμβασή του ανέδειξε ότι ο αγώνας τον κατοίκων είναι δίκαιος γιατί βάζει πάνω απ’ όλα την υγεία μας και κάλεσε τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει παλιότερη απόφασή της για μη τοποθέτηση κεραιών. Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να δυναμώσουν τον αγώνα τους και για τα υπόλοιπα προβλήματα που εκφράζονται στην περιοχή.

Τη στήριξή του εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», που παρευρέθηκε και εκπρόσωπός της στη σημερινή κινητοποίηση.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Κηπούπολης - Χρυσούπολης του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρουσία της αστυνομίας σε πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων και τονίζει ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής. Όπως αναφέρει «Χρειάζεται αγώνας ώστε ο λαός να έχει φθηνότερα, καθολική πρόσβαση σε καλής ποιότητας(ασφαλή, σταθερά, γρήγορα) δίκτυα τηλεπικοινωνιών (σταθερής και κινητής τηλεφωνίας,ίντερνετ). Σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, μπορεί να προφυλαχθεί η υγεία του λαού». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)