Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Σιδέρης: Κλιμάκωση του αγώνα των υγειονομικών με την οργάνωση απεργίας στις 16 Φλεβάρη (AUDIO)


Το σοβαρό ζήτημα της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών ανέδειξε με παρέμβασή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο Γιώργος Σιδέρης, γγ του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αττικόν» και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ ενώ ανέφερε ότι θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις με στόχο να πραγματοποιηθεί απεργία στις 16 Φλεβάρη «που θα συγκλονίσει τον υγειονομικό κόσμο» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών τόνισε ότι το σύστημα «μιας νόσου» έχει σοβαρές συνέπειες αφού είναι κλειστές οι χειρουργικές αίθουσες, τα εξωτερικά ιατρεία κ.ά.

Επισήμανε ότι όταν η κυβέρνηση, αλλά και η προηγούμενη, φτιάχνει ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας με λίγες και φθηνές υπηρεσίες είναι λογικό να μην χρειάζεται γιατρούς υψηλού επιπέδου αλλά «άσπρες μπλούζες» με ανεπαρκή εκπαίδευση για να καλύπτουν «τρύπες».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει ένα συγκροτημένο πανεθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση τους, η οποία είναι εξαφανισμένη, γεγονός που θα έχει συνέπειες για τους μελλοντικούς ασθενείς. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι οι υγειονομικοί φωνάζουν και διεκδικούν για τους ασθενείς υπενθυμίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις δεν έχουν κλαδικά αιτήματα αλλά αιτήματα που αφορούν την υγεία του κόσμου.