Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. ΟΛΗ Η ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ- ΜΚΟ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ



Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλει τις συνθήκες εργασιακού γκέτο και απληρωσιάς που υπάρχουν στη ΜΚΟ Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α).
H ΚΙΠΟΔΑ είναι μία από τις εκατοντάδες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται πανελλαδικά, διαθέτει κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο, υπηρεσίες παροχής συσσιτίου.
Οι 9 εργαζόμενοι της επιχείρησης συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι από 5 έως 12 μήνες ενώ σε κάποιους χρωστάνε μέχρι και τα ένσημα!!!
Η εργοδοσία στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των εργαζομένων πότε θα πληρωθούν σφυρίζει αδιάφορα!!!
Η ΚΙΠΟΔΑ είναι ένα από τα παραδείγματα της μπόχας που αναδύεται από την αλληλοστήριξη περιφερειακής αρχής- δημοτικής αρχής- επιχειρηματιών- δήθεν φιλάνθρωπων MKO- υπουργείων.
·         539.000 € έλαβε χρηματοδότηση η ΚΙΠΟΔΑ από την Περιφέρεια Αττικής μέσω ΕΣΠΑ την 3ετία 2017-2020.
·         Εκατοντάδες εκδηλώσεις της ΚΙΠΟΔΑ συνδιοργανώνονται με το Δήμο Περιστερίου στις οποίες αλληλοβραβεύονται, αλληλοφωτογραφίζονται, αλληλοσυγχαίρονται οι επιχειρηματίες, ο Παχατουρίδης, οι δημοτικοί του σύμβουλοι και άλλοι “επαγγελματίες φιλάνθρωποι”.
·         Ο Δήμος παραχωρεί στην ΚΙΠΟΔΑ δύο (2) δωρεάν οικήματα. Με το “αζημίωτο” βέβαια αφού δεν είναι λίγα τα τηλέφωνα που πέρνουν γνωστοί αντιδήμαρχοι για να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα κάποιοι αναξιοπαθούντες έναντι άλλων!!!!
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική απάντηση.
Καμιά εμπιστοσύνη στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, σε περιφερειακή και δημοτική αρχή ότι δήθεν νοιάζονται, ανησυχούν και θέλουν να προστατέψουν εργαζόμενους. Οι μεν θέλουν όλο και περισσότερα κέρδη και οι δε, τους τα εξασφαλίζουν με όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν έχουν αφήσει δικαίωμα για δικαίωμα
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ: Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν στους εργαζόμενους.

ΥΓ: Ισχύει ότι ο σύζυγος της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας, στέλεχος της ΝΔ, είναι γνωστός δημοσιογράφος και μάλιστα πρόσφατα έγινε επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ναυτιλίας.