Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη διαμαρτυρία στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αντισεισμική θωράκιση καλεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη, στις 3 μ.μ.



Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένο τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει σε αρκετά σχολεία του Δήμου μας, καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της πόλης μας, την Τετάρτη 11/9/19 και ώρα 15:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του (Στρατ. Ι. Τσιγάντε 2 και Μεσογείων, πλησίον στάση μετρό Εθνική Άμυνα) με αιτήματα:
  • Την πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών και σε περίπτωση που απαιτείται, την αντικατάσταση των ακατάλληλων κτηρίων από νέα που θα πληρούν τις αντισεισμικές προδιαγραφές.
  • Τον δευτεροβάθμιο έλεγχο από αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό των ΚΤ.ΥΠ. που θα βεβαιώνει την καταλληλότητα των σχολικών μονάδων ,
  • Τη μόνιμη αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας και μέτρα ετοιμότητας εκπαιδευτικών και μαθητών ,καθώς και σταθερούς περιοδικούς προσεισμικούς ελέγχους σέ όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: ένα ολοκληρωμένο κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό με άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που θα παρέχει ασφαλείς και καλαίσθητους χώρους σχολείων, πολιτισμού και άθλησης ως κοινωνικά αγαθά και θα αντιμετωπίζει τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ως κοινωνούς της παιδείας κι όχι ως ανθρώπινα εμπορεύματα και απλούς αριθμούς.
(Για την διευκόλυνση της μετακίνησης θα υπάρχει πούλμαν που θα ξεκινήσει στις 14:00 από την πλατεία κεντρικού Δημαρχείου).
http://goneisperisteriou.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  
Ταυτόχρονα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής απαιτεί να ενταχθεί ως θέμα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης αλλά και αυτό της απόφασης του ΕΔΣΝΑ για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής.