Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία στους χώρους της τεχνικής υπηρεσίας και των κοινωνικών δομών του Δήμου



Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου έκανε περιοδεία στους χώρους της τεχνικής υπηρεσίας και των κοινωνικών δομών του Δήμου, με επικεφαλής τον Γιώργο Σιδέρη υποψήφιο δήμαρχο. Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες περιοδείες στο γκαράζ του Δήμου, στην υπηρεσία πρασίνου και στο Δημαρχείο.
Έγινε πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους. Ο Γ. Σιδέρης ανέφερε χαρακτηριστικά:
...για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα της ΕΕ όλες οι κυβερνήσεις σκίζονται να μειώσουν κι άλλο δικαιώματα, μισθούς, παροχές. Ακόμα και στο πλεονασματικό κατά 15 εκατομύρια ευρώ Περιστέρι η Διοίκηση Παχατουρίδη, στον προϋπολογισμό του 2019 ψήφισε το 55% των εσόδων του Δήμου να προέρχεται από φόρους του λαού του Περιστερίου. Για τα κατασχετήρια αρνείται μέχρι και να το φέρει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και δηλώνει ότι θα τα στείλει σε 6.000 οικογένειες!! Μόνο φέτος μείνανε έξω από παιδικούς σταθμούς 265 παιδιά και άλλα τόσα και περισσότερα που δεν έκαναν καν αίτηση. Τα τροφεία δεν μειώθηκαν ούτε ένα ευρώ. Ούτε ένα έργο της Διοίκησης δεν έχει συνοδευτεί από αντιπλημμυρικό, αντισεισμικό, αντιπυρικό σχεδιασμό (...) Ακολουθώντας τις οδηγίες τις ΕΕ και της τρόικα και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συμφωνούν στο να μη γίνονται προσλήψεις με σταθερές σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο. Η Διοίκηση Παχατουρίδη σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας στηρίζει σθεναρά το αίσχος της μερικής απασχόλησης με πάνω από το 30% των δημοτικών υπαλλήλων να είναι με 8μηνες συμβάσεις, κοινωφελή εργασία, δηλαδή με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μισθούς πείνας και δουλειά που μέχρι να τη μάθεις έχεις απολυθεί για να έρθει ο επόμενος και να ανακυκλώσει την ανεργία.
Και σα να μην φτάνει αυτό παραβιάζοντας ακόμα και τον άθλιο αυτό νόμο, αξιοποιεί ως εργάτες στα απορριμματοφόρα τους εργαζόμενους από τα 8μηνα του ΟΑΕΔ γεγονός που απαγορεύεται. Ούτε καν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δεν παίρνει. Η πιο καθαρή πόλη όπως αυτοδιαφημίζονται έχει πλεόν τους δικούς της τραυματίες...”
Κάλεσε τους εργαζόμενους
...να διεκδικήσουν με αγώνα και ψήφο μαζί με το ΚΚΕ άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να δουλεύουν όλοι με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, επιστροφή του 13-14 μισθού., ανθρώπινα ωράρια δουλειάς και άμεση τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας”