Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Συλλαλητήριο Κυριακή 17 Μάρτη για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού


Συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Μάρτη (που θα ξεκινήσει από το νοσοκομείο «Αττικόν», θα περάσει από τα ΨΝΑ «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο» και θα καταλήξει στο πρώην «Λοιμωδών»), με κεντρική διεκδίκηση την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας είναι η απόφαση που πήραν χθες πάνω από 30 εργατικά σωματεία και φορείς, που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου για συντονισμό της δράσης τους.
Στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο Χαϊδαρίου, αποφάσισαν ότι μέχρι τότε, με διάφορες μορφές πάλης, όπως παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξορμήσεις κ.ά., θα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο λαό της Δυτικής Αθήνας.
Στη σύσκεψη μέσα από παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων και σωματείων μεταφέρθηκε η άσχημη κατάσταση στις δομές Υγείας: Στο «Αττικόν» αυξάνονται συνέχεια οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, τα ράντζα και η ταλαιπωρία των ασθενών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 
Το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» (πρώην «Λοιμωδών») λειτουργεί πλέον μόνο ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας. Τα ΚΥ της περιοχής υπολειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων. Οι ΤΟΜΥ δεν φτάνουν καν για να καλύψουν τις ανάγκες για συνταγογράφηση.
Τα δημόσια Ψυχιατρικά Νοσοκομεία συρρικνώνονται, με ασθενείς και εργαζόμενους να θυσιάζονται στο βωμό της επιχειρηματικής κερδοφορίας και των ΜΚΟ. Στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» παραμένουν κλειστές πτέρυγες λόγω έλλειψης προσωπικού και δεκάδες παιδιά παραμένουν εγκαταλελειμμένα.
Στο κτίριο του «Λοιμωδών» έχουν στοιβαχτεί σε άθλιες συνθήκες 28 παιδιά μετά το κλείσιμο του Κέντρου Χρόνιων Παθήσεων στο Σκαραμαγκά.
Ο Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Αττικόν» και υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέδειξε ότι η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, που θεωρεί τις παροχές Υγείας του λαού ως «κόστος» και το φάρμακο «εμπόρευμα». Αυτή την πολιτική υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Αυτή είναι η αιτία για όσα βιώνουμε» 

Δείτε το βίντεο