Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

O Φίλιππος Φλουσκούνης στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τον σχολικό εκφοβισμό και τα περιστατικά βίας στα σχολεία

 


Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου, Φίλιππος Φλουσκούνης, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τον σχολικό εκφοβισμό και τα περιστατικά βίας στα σχολεία, φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.


«Ως γονείς μας προβληματίζουν αυτά τα περιστατικά, η έντασή τους σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και ο τρόπος που γίνονται. Αυτά τα περιστατικά ωστόσο που υπάρχουν δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν συνολικά την νεολαία μας, τα παιδιά που είναι στα σχολεία. Εμάς τους γονείς δεν μας ανησυχεί απλά, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά, με το να καλύψουμε κενά που έχουν δημιουργηθεί απ΄το ίδιο το κράτος και το υπουργείο Παιδείας με κάποιες δράσεις», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Φλουσκούνης: «Χρόνια τώρα λέμε ότι υπάρχουν περιστατικά στα σχολεία, να υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία. Αυτό που υπάρχει τώρα στα σχολεία είναι να είναι ένας ψυχολόγος μία μέρα την εβδομάδα σε κάθε σχολείο, και μία συγκεκριμένη μέρα. Ως γονείς και Ένωση Γονέων κάνουμε ημερίδες μέσα στα σχολεία και στο Περιστέρι και σε άλλες περιοχές, και να μιλούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στους γονείς και στα παιδιά».

Αναφορικά με την ευθύνη των γονιών, υπογράμμισε πως, «έχουμε επικοινωνήσει σε κάποια περιστατικά. Δεν είναι όμως δική μας δουλειά να το κάνουμε αυτό. Η προσέγγιση είτε σε θύτη είτε σε θύμα – αν και τα παιδιά δεν χωρίζονται σε θύτες και θύματα, γιατί ο θύτης στο σχολείο μπορεί να είναι θύμα στο σπίτι ή κάπου αλλού – δεν πρέπει να είναι από εμάς προς τους γονείς, πρέπει να είναι από ειδικούς, από επιστήμονες, που ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς πως θα προσεγγίσουν το θέμα».