Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Ο Γ. Σιδέρης στον ρ/σ «Αθήνα 9,84»: Με αγώνα να αναστρέψουμε την άσχημη κατάσταση στην Υγεία (AUDIO)

 

Η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία είναι αναστρέψιμη στο βαθμό που παλέψουμε, που αγωνιστούμε, που δεν κυριαρχήσει η «κλάψα», που δεν κυριαρχήσει η λογική τού δεν γίνεται τίποτα, πάντως σίγουρα δεν είναι αναστρέψιμη εάν δεν κάνουμε κάτι και εμείς και περιμένουμε απλά να τα κάνει η κυβέρνηση, γιατί δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες έχουν δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας σε εκπομπή του ρ/σ «Αθήνα 9,84».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία ο Γ. Σιδέρης σημείωσε ότι για να λειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου στέλνουν γιατρούς με «εντέλλεσθε» από τα Γιάννενα. Δεν λειτουργεί ο αξονικός - μαγνητικός τομογράφος του ΓΚΝ Νίκαιας και παραδίδεται σε ιδιώτες για να λειτουργήσει, βλέπουμε τις μισές χειρουργικές αίθουσες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να είναι κλειστές, βλέπουμε την ΩΡΛ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» να κλείνει, βλέπουμε να πέφτουν ταβάνια στο κεφάλι, όπως στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, βλέπουμε τα όσα συμβαίνουν στο «Βενιζέλειο», βλέπουμε μια κατάσταση εκρηκτική και τραγική στα νησιά του Αιγαίου, βλέπουμε 1.000 εργαζόμενους του ΕΟΔΥ να τους πετάνε στον δρόμο και άλλα πολλά.

Αυτή η κατά τη γνώμη μας σκόπιμη πολιτική, συνέχισε ο Γ. Σιδέρης, γίνεται για να θησαυρίζει ο ιδιωτικός τομέας και ταυτόχρονα να περπατήσουν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και η επιχειρηματικότητα των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως είπε ο Γ. Σιδέρης, από το 2013 έως μέχρι και το 2023 υπάρχουν 20.000 λιγότεροι μόνιμοι υγειονομικοί, ενδεικτικό για το πώς λογίζεται η υγεία του κόσμου, την ίδια ώρα που αυτή τη δεκαετία έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση σε κέρδη τεράστιων ιδιωτικών ομίλων που ασχολούνται με τον τομέα της Υγείας.

Εμείς ως ΟΕΝΓΕ έχουμε προκηρύξει μια μεγάλη 48ωρη απεργία στις 29 και 30 Νοέμβρη γιατί με την «κλάψα» και τη μεμψιμοιρία δεν μπορεί να βγει κάτι. Χρειάζεται αγώνας, διεκδίκηση και  μόνο έτσι ίσως μπορέσουμε και αποσπάσουμε και να σώσουμε ό,τι σώζεται, κατέληξε ο Γ. Σιδέρης.