Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου

 

Σε περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου (ηλεκτρολογείο, κοιμητήριο, τεχνικά συνεργεία, κοινωνικές υπηρεσίες, οδηγοί, καθαριότητα, υπηρεσίες πρασίνου, γκαράζ) προχώρησαν οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ανάμεσα σε άλλα ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε:


Για την πολιτική της διοίκησης Παχατουρίδη: Η Διοίκηση Παχατουρίδη που πλέον έχει την τρικομματική στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ πολλά χρόνια αρνείται να ζητήσει από την όποια κυβέρνηση μόνιμο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προγραμματισμό προσλήψεων για τα ετη 2024-2027 ζήτησε από την κυβέρνηση λιγότερο προσωπικό από ότι οι συνταξιοδοτήσεις που είναι προγραμματισμένες. Γι αυτό άλλωστε τη στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, αφού με όλους τα είχε καλά, αξιοποιώντας τα μεγάλα ποσοστά της για να αθωώνει τις κεντρικές πολιτικές. Συστηματικά αποψιλώνει οργανικές θέσεις και συμβάλλει στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τα 5μηνα και τα 8μηνα να είναι καθεστώς, έχει περάσει υπηρεσίες- όπως την καθαριότητα στα δημοτικά κτίρια και τη φροντίδα πρασίνου στους προαύλιους χώρους των παιδικών σταθμών- σε ιδιώτες και εργολάβους.



Για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο: Μας γνωρίζετε γιατί ήμασταν μαζί σας στον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων του Δήμου, ενάντια στις εξοντωτικές ποινές της τάξης των 100-250 ευρώ σε 21 εργαζόμενους του Δήμου που επέβαλε η Διοίκηση επειδή κινητοποιήθηκαν διεκδικώντας το δικαίωμα τους να δουλεύουν με ασφάλεια. Ήμασταν μαζί στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων των σχολικών καθαριστριών και για μετατροπή των συμβάσεων τους σε πλήρους ωραρίου, για τις σχολικές τροχονόμους του Περιστερίου στις οποίες η Διοίκηση στερούσε την καταβολή του ποσού των 170 ευρώ, για να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου που ξαφνικά ανακάλυψαν πως ένσημα που έχουνε δουλέψει από 2001 έως 2003 δεν υπάρχουν και ενώ ήταν έτοιμοι να καταθέσουν χαρτιά για σύνταξη. Το προσωπικό του δήμου μπορεί με τη δουλειά του να κάνει θαύματα, πολλά έργα στο Περιστέρι θα μπορουσαν να έχουν γίνει με αυτεπιστασία και όχι με εργολάβους. Γι' αυτό διεκδικούμε πλήρη στελέχωση του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.


Για το νεκροταφείο: Η κατάσταση στο νεκροταφείο της πόλης είναι αφόρητη και επικίνδυνη, εδώ και χρόνια, λόγω υπερκορεσμού, αποτελεί ακόμη μία υγειονομική βόμβα με πανάκριβο κόστος για τους δημότες αφού τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα τέλη ταφής και το κόστος διατήρησης των οστών. Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου προτείνει να ιδρυθεί επιτέλους διαδημοτικό νεκροταφείο σε άλλο χώρο αφού ο χώρος του νεκροταφείου Περιστερίου είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και ως τέτοιος πρέπει να αποδοθεί στο λαό. Ταυτόχρονα να εγκατασταθεί αποτεφρωτήρας αφού αυτή είναι η λύση για το πρόβλημα ανεξάρτητα θρησκευτικών πεποιθήσεων.



Για τη λειτουργία της υγειονομικής βόμβας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο κέντρο της πόλης: Παραμένουμε σταθερά ενάντια στην λειτουργία του ΣΜΑ στο κέντρο της πόλης που πήρε νέα παράταση έως το τέλος του 2024. Οι δράσεις μας μαζί με αυτές των κατοίκων για την απομάκρυνση του είναι γνωστές. Οι συνεχείς παρατάσεις για την λειτουργία των παράνομων και επικίνδυνων εγκαταστάσεων του γκαράζ δίνονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και εφαρμόζονται από την διοίκηση Παχατουρίδη που λειτουργεί ασύδοτα επικαλούμενος τα μεγάλα εκλογικά ποσοστά. Ο λαός του Περιστερίου να στηρίξει τους αγώνες της Λαϊκή Συσπείρωσης και να ψηφίσει μαζικά τα ψηφοδέλτια της σε Δήμο και Περιφέρεια. Με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση και αγώνα μπορούμε να διακόψουμε ΑΜΕΣΑ την λειτουργία του ΣΜΑ και να κάνουμε κουρελόχαρτα τους «φετφάδες» των εκάστοτε κυβερνήσεων.