Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Κινητοποιήσεις από τους γονείς του 14ου Γυμνασίου, του 11ου Λυκείου και του ΕΝΕΕΓΥΛ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι γονείς των μαθητών του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, του 11ου Λυκείου Περιστερίου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Περιστερίου (ΕΝΕΕΓΥΛ) ενάντια στα «μπαλώματα» που οδηγούν σε διάλυση τα τρία σχολεία. 

Υπενθυμίζουμε πως η δημοτική αρχή Περιστερίου αποφάσισε τη συστέγαση 14ου Γυμνασίου και του 11ου Λυκείου, προκειμένου να μεταστεγαστεί το ΕΝΕΕΓΥΛ στο 14ο Γυμνάσιο. Η «λύση» αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα παιδιά του 14ου Γυμνασίου και του 11ου Λυκείου που αναγκάστηκαν να στοιβαχτούν σε ένα σχολείο, αλλά και στα παιδιά του ειδικού σχολείου που θα κάνουν μάθημα σε ένα κτίριο που δεν πληρεί καμία προϋπόθεση για να φιλοξενήσει παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Οι γονείς των τριών σχολείων, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Περιστερίου, ενώ σήμερα έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στη χθεσινή συγκέντρωση πήραν το λόγο η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», καθώς και άλλοι φορείς και σωματεία της πόλης. 

Επίσης, παρευρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη η οποία μιλώντας στους συγκεντρωμένους ανέδειξε τις ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, συνολικά για τη σχολική στέγη αλλά και ειδικότερα για τα ειδικά σχολεία. Κάλεσε δε γονείς και μαθητές σε ανυποχώρητο αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσε ο Γιώργος Σιδέρης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιστερίου και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι γονείς των τριών σχολείων και οι φορείς που τους συμπαραστέκονται απαιτούν να παρθεί πίσω η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συστεγάσεις, να δοθεί σύγχρονο και ασφαλές σχολείο στο ΕΝΕΕΓΥΛ.