Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Σύγχρονο κτίριο για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, όχι στη συστέγαση του 14ου Γυμνασίου και του 11ου Λυκείου


Κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση για συστέγαση του 14ου Γυμνασίου και του 11ου Λυκείου Περιστερίου, πραγματοποίησαν σήμερα γονείς και μαθητές των δύο σχολείων.

Τα δυο σχολεία θα συστεγαστούν, προκειμένου να εγκατασταθεί στο κτίριο του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο. Δηλαδή, αντί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο για την στέγαση του Ειδικού Σχολείου, επιλέχθηκε μια εμβαλωματική «λύση» που θα δημιουργήσει πρόβλημα σε δύο άλλα σχολεία, αλλά και στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, αφού το συγκεκριμένο κτίριο δεν πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές. 

Οι μαθητές και οι γονείς έκαναν πορεία από τον χώρο των σχολείων προς τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια στο δημαρχείο Περιστερίου. Απαίτησαν αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον δήμαρχο ή τον αντιδήμαρχο Παιδείας, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. 

Απαιτούν να μην συστεγαστούν τα δύο σχολεία, αλλά και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

Στην σημερινή συγκέντρωση πήραν μέρος αντιπροσωπείες ή έστειλαν ψηφίσματα στήριξης σωματεία και φορείς. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, η Ένωση Γονέων Περιστερίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων – Παράρτημα Περιστερίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, το Παράρτημα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο στο 14ο Γυμνάσιο, όπου θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση από μαθητές και γονείς. Παράλληλα, έχουν ζητήσει να μεταβεί αύριο στο χώρο ο Δήμαρχος Περιστερίου (διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Γυμνασίου και της Επιτροπής Γονέων του 11ου Λυκείου Περιστερίου).

Σε ανακοίνωσή της, για την συστέγαση και μεταστέγαση σχολείων του Περιστερίου, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας πως «όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για το στοίβαγμα των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν το "κοινωνικό τους πρόσωπο" απέναντι στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου». 

«Με την ίδια αναλγησία που διακρίνει τις κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια και με μηδενικές προδιαγραφές προκρίθηκε και αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου στο 14ο Γυμνάσιο για να "λυθεί" πρόχειρα το πρόβλημα της πλήρους ανάπτυξης του σχολείου, το οποίο χρειάζεται πλέον περισσότερες από 25 εννεαμελής αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, χώρους συμβουλευτικής, τουαλέτες ΑμΕΑ, ράμπες προσβασιμότητας, αίθουσα νοσηλείας κατάλληλα στελεχωμένη, κ.λπ.».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, χθες «δεν δίστασαν να βάλουν τους ίδιους τους μαθητές του 14ου Γυμνασίου να κάνουν τους μεταφορείς!!! Με εντολή της Διεύθυνσης του σχολείου υποχρέωσαν τα παιδιά να μεταφέρουν τα θρανία προκειμένου να τα πάρει η μεταφορική!!! Με την παρέμβαση των γονιών σταμάτησε κάθε τέτοια κίνηση και έδιωξαν την μεταφορική!!! Η συλλογική και οργανωμένη παρέμβαση έχει αποτέλεσμα».